Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ludovic Orban a demisionat de la șefia Camerei Deputaților. ”Nu pot să fiu părtaș la deciziile grupării demolatoare”

Ludovic Orban și-a anunțat, miercuri, demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Fostul lider PNL a declarat că a demisionat deoarece nu poate fi părtaș ” la acest proiect nebunesc care aruncă România în aer și lasă românii fără guvern și instituții”.

ludovic orban

Am anunțat încă din campania internă că dacă nu voi fi ales îmi voi prezenta demisia. În urmă cu cinci minute mi-am scris demisia și am înaintat-o către biroul permanent și secretar general al Camerei Deputaților. Demisionez din mai multe motive. Am anunțat această decizie. Pentru a putea gira astfel de funcții, nu poți să girezi astfel de funcții decît dacă beneficiezi de legitimitate.

Exclusiv pentru cititorii noștri::

Scrisoare către Prim-ministrul României: ”Când ni se va permite să ieșim din case vom fi atât de săraci și de proști încât nu vom avea de ce să mai facem asta!”

Motivul principal al demisiei mele e legat de faptul că nu mai pot fi părtaș cu decizii luate de o conducere instalată cu forța în fruntea PNL, decizii care nu au nici o legătură cu angajamentele PNL din campania electorală.

Chiar dacă el a demisionat, Orban va mai conduce ședințele deputaților până când se va lua act oficial de această decizie, într-o ședință a plenului, cel mai probabil săptămâna viitoare.

Orban a susținut că nu îl mai leagă nimic de actualul Partid Național Liberal, dar a refuzat să spună dacă va pleca și din PNL pentru a-și face un alt partid.

”Când voi lua o decizie, vă voi anunța

Ludovic Orban a susținut că ”gruparea demolatoare” din PNL care îl susține pe Florin Cîțu, împreună cu președintele Klaus Iohannis, sunt pregătiți ”să încalce democrația”.

”În urmă cu aproximativ 5 minute mi-am scris demisia și am înaintat-o secretariatului general al Camerei Deputaților. Demisionez din mai multe motive, în primul rând pentru că am anunțat această demisie. Dacă ești om de stat nu poți să girezi astfel de funcții decât dacă ai legitimitate.

Atâta timp cât eu astăzi nu mai sunt președinte al PNL consider că nu mai pot exercita această funcție. Motivul principal însă, este că nu mai pot să fiu părtaș la deciziile unei conduceri instalate cu forța la Partidul Național Liberal. Am promis românilor 4 ani de stabilitate, 4 ani de pace politică, 4 ani de guvernare centru-dreapta.

Ludovic Orban pregătit să continue ca președinte al liberalilor. A depus moțiunea ”PNL- Forța Dreptei”

Ce a făcut gruparea demolatoare care l-a susținut pe Cîțiu împreună cu președintele Iohannis. Practic s-au încălcat toate angajamentele luate în fața cetățenilor români.

Nu mai pot să exercit funcția de președinte al Camerei Deputaților din partea PNL, atât timp cât gruparea demolatoare din spatele lui Cîțu cu sprijinul lui Klaus Iohannis este pregătită să încalce democrația în România.

Demisia pentru mine reprezintă o eliberare și reprezintă un nou început. Prin această demisie sunt liber să reprezint în continuare voința cetățenilor români care au crezut în noi. Eu mă simt legat în continuare prin cuvântul pe care mi l-am dat în campania electorală.” – a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Ştiţi foarte bine cum ne apostrofează lumea pe stradă și ne umple frigiderul

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share