Machu Picchu – o destinatie turistica misterioasa
Ruinele orasului Machu Picchu sunt unele dintre cele mai frumoase si enigmatice situri stravechi din lume. Este un loc sacru din cele mai vechi timpuri. Inconjurat de terase agricole, destul de mari pentru a hrani populatia si irigat de izvoarele naturale, Machu Picchu pare sa fi fost folosit de incasi fie ca oras ceremonial secret, fie ca oras de vacanta.
Machu Picchu este asezat intr-o sa muntoasa, intre doua varfuri, la circa 80 km nord-vest de localitatea Cusco. Aceste extraordinare ruine precolumbiene au 18 km patrati constructii terasate, legate intre ele de 3000 de trepte.
Machu Picchu- Descoperirea istoriei, adevar sau mit
Exploratorul american Hiram Bingham III a fost primul care a putut demonstra existenta orasului legendar pierdut al incasilor. Chiar daca ruinele erau familiare taranilor din zona, care l-au si indrumat pe acesta catre comoara, Bingham a fost prima persoana care a facut cunoscut acest lucru in intreaga lume, publicand detalii si imagini din expeditia sa, in 1913. Si-a petrecut o mare parte din viata argumentand ca Machu Picchu si Vilcabamba au fost unul si acelasi lucru, teorie care a fost dovedita numai dupa moartea sa.
Machu Picchu, lucruri cu adevarat impresionante
Arhitectura cetatii este impresionanta. Se pot observa proiecte de inginerie civila incredibil de avansate, pentru o cultura care nu avea animale de tractiune, unelte de fier sau roti. Inginerul Kenneth Wright a estimat ca 60% din constructie este facuta in subteran.
Machu Picchu, Peru
Concluzia arheologilor este ca Machu Picchu reprezinta o resedinta a clasei conducatoare a Impreiului Inca, care se muta in acest loc temporar, impreuna cu cateva sute de servitori. Majoritatea lucratorilor erau olari, bijutieri care prelucrau aur si argint, tesatori si alti mestersugari.
Acces pana la ruinele Machu Picchu
O excursie la Machu Picchu prevede o serie de taxe. Pe langa transportul pana la Aguas Calientes, cel mai apropiat oras din zona, trebuie sa platiti un bilet de tren pana la intrarea in cetate. Dupa aceasta, taxa de intrare, de aproximativ 50 dolari. De acolo, o calatorie cu autobuzul pana in varful cetatii si retur, pe o distanta de 2000 m, costa in jur de 15 dolari.
Daca va plac sporturile extreme si sunteti iubitori de natura, puteti sa faceti un drum printre ruine, pana la Sanctuarul Machu Picchu, care arata exact ca in timpurile lui Bingham. Urcarea este intensa, timp de aproximativ 90 minute, pe poteci inguste, cu abis in extreme.
Machu Picchu- muzeul ascuns
Muzeul arata cum si de ce a fost construit Machu Picchu. Exista monitoare cu texte in limba engleza si spaniola, care explica evolutia si de ce anume Incasii au ales o astfel de locatie. Pentru a putea vizita muzeul, in primul rand trebuie sa il gasiti. Este ascuns la capatul unui drum lung si foarte greu de strabatut, in apropierea bazei Machu Picciu, la aproximativ 30 de minute de orasul Aguas Calientes. Intrarea costa 8 dolari.
Machu Picchu si templul secret
O alta locatie care trebuie bifata pe lista dumneavoastra de obiective este Templul Lunei, construit intr-o pesterea captusita de piatra rafinata. De-a lungul peretilor laterali erau insiruite mumiile conducatorilor incasi, asezate pe tronuri de aur. Langa templu era inaltata capela zeitei Lunii, unde pe tronuri de argint erau asezate mumiile reginelor. Peretii si usile acestor incaperi sunt captusite cu placi de argint.
Machu Picchu secrete care nu au fost descoperite
Daca va veti indeparta putin de ruinele centrale din Machu Picchu, veti observa ocazional, cai secundare in frunzis des. Nu se stie unde duc, deoarece padurea creste foarte repede in zona inconjuratoare cetati.
Daca in anul 1991 Machu Picchu a avut aproximativ 77.000 de turisti, dupa anul 2000 numarul acestora a crescut de aproximativ 10 ori mai mult. In ultimii ani ruinele Machu Picchu sunt vizitate de peste 800.000 de turisti pe an
călător pe la reviste pe la câteva edituri “…spunea mama: fluturii făceau curte florilor şi-atunci am mişcat prima dată, apoi zi de zi pântecu-i zvâcnea aşa cum ţi se zbate ochiul stâng. când m-am născut căzuse bruma. eu n-am vrut sa ucid fluturii” în rest, căţărare liberă
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Spectacol de lumini și voie bună la aprinderea bradului de Crăciun, în Târgoviște
EXIT-POLL Alegeri parlamentare 2024. ”S-a votat emoțional, asta e viața!”
Robert Kennedy JR vine la București ca să-și lanseze cartea alături de Călin Georgescu, care i-a scris și prefața!
Magistrații de la CCR au cerut reverificarea și renumărarea voturilor de la turul 1 al alegerilor prezidențiale
Ce mesaje transmite America pentru ascensiunea lui Călin Georgescu
Cand sa-ti deschizi propria afacere? Cand sa investesti si in ce domeniu?
LIFE STYLE
Nu vă panicați dacă vă simțiți rău în această perioadă, au loc explozii solare foarte puternice
Secretele unei garderobe care îți reflectă stilul și puterea interioară
Cele mai comune 5 greșeli pe care le faci când îți alegi partenerul
Surprinde-ți iubitul cu un cadou unicat de Crăciun
Treaba unui bărbat este să creeze un spațiu sigur pentru femeia sa, emoțional, mental și fizic
DESTINATII
DESCHIDEM sezonul de iarnă începând cu data de 07.12.2024 în STRAJA
AMA DABLAM-HIMALAYA: O lume în care bogăția se rezumă la pacea spirituală, iar agoniseala se face numai pentru necesarul zilnic
Se instalează iarna la munte
În stațiunea Straja se fac pregătiri pentru noul sezon de iarnă
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi (ONU)
Campania Națională pentru Prevenția Bolilor Cardiovasculare
RMN pentru copiii din vestul țării
Îți cade părul excesiv? Top 3 modalități prin care îți poți recăpăta frumusețea podoabei capilare
Care Este Rolul Medicului Ortodont în Corectarea Zâmbetului?
Rețetă budistă, veche de 5000 de ani, tratament pentru mai multe boli
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
La Județean – un film care combină genurile psihologic, polițist și horror
Universitatea Politehnica Timișoara, aproape de elevii de liceu și prin sport
Măsuri de ordine și siguranță publică la meciul de fotbal din cadrul SuperLigii României, dintre AFC UTA Arad – AFC Unirea Slobozia