Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Mai multe manifestații de protest împotriva măsurilor de distanțare socială în SUA

La o zi după ce Donald Trump i-a încurajat pe americani să protesteze împotriva măsurilor stricte de sănătate publică care vizează limitarea răspândirii coronavirusului , au fost organizate mitinguri în capitalele de stat din Maryland, Texas și Ohio, fiind prevăzute mai multe manifestații săptămâna aceasta și în alte state.

În Maryland, protestatarii au rămas în interiorul mașinilor și claxonau în timp ce mergeau pe străzile capitalei, Annapolis, pentru a cere guvernatorului Larry Hogan „să redeschidă Maryland”. În Columbus, Ohio, sute de protestatari s-au adunat, unii scandând „Nu suntem oi”.

protest împotriva măsurilor
Mandatory Credit: Photo by Elaine Thompson/AP/Shutterstock (10618331g)
Demonstrators crowd together at a protest opposing Washington state’s stay-home order to slow the coronavirus outbreak, in Olympia, Wash. Washington Gov. Jay Inslee has blasted President Donald Trump’s calls to “liberate” parts of the country from stay-at-home and other orders that are designed to combat the spread of the coronavirus. Inslee says that Trump is fomenting a potentially deadly “insubordination” among his followers before the pandemic is contained
Virus Outbreak Washington, Olympia, United States – 19 Apr 2020

Protestele care solicită guvernatorilor ordonanțe de relaxare inversă au fost impulsionate de mijloacele de presă din dreapta și de către președintele, care a scris pe Twitter, vineri, „Eliberați Minnesota!” și „Eliberați Michigan!” în urma unui protest din Michigan care a atras mii de oameni.

Măsurile drastice de distanțare socială pentru a preveni răspândirea coronavirusului au lăsat mulți americani în șomaj, îngrijorați că întreprinderile lor mici nu vor supraviețui în următoarele luni de criză și se tem de adâncirea problemelor economice. Dar cei care ies în stradă să protesteze împotriva măsurilor de sănătate publică reprezintă opinia doar a unei treimi din populație, potrivit unui sondaj recent.

„Solicităm guvernatorului nostru, Larry Hogan, să redeschidă imediat afacerile, instituțiile de învățământ și religioase ale statului nostru”, au scris organizatorii protestului într-o scrisoare online, susținând că, în timp ce coronavirusul era o preocupare serioasă pentru sănătatea publică, „economic, social și Întreruperea educațională cauzată de opriri este garantată că ar provoca daune semnificative, chiar mai mari ”.

Au început protestele de stradă în lume:

Proteste de proporții în SUA. Trump îi înțelege și încurajează pe manifestanți


Manifestanții merg în centrul Annapolis, Maryland.
  pinterest
 Manifestanții merg în centrul Annapolis, Maryland. Fotografie: Tom Brenner / Reuters

Protest împotriva măsurilor de izolare

Tony, un antrenor personal în vârstă de 35 de ani din Elkridge, Maryland, a scris într-un mesaj pe Twitter că afacerea lui este distrusă, implicit și veniturile. Cu săli de gimnastică închise de mai multe săptămâni, Tony a spus că nu a putut să lucreze, iar în calitate de antreprenor independent, el și lucrătorii similari au puține sisteme de sprijin în timpul stării de urgență. Dacă parcurile publice ar fi rămas deschise, a spus el, se puteau organiza ședințe de antrenament la distanță socială, afară.

„Se pare că este o prostie că spațiile publice sunt închise, acolo ar fi cu adevărat un risc minim de îmbolnavire”, a scris el, spunând că alegerea măsurilor drastice a arătat „lipsa echilibrului”. Tony a scris că crede că unele măsuri de închidere ar trebui să se păstreze, cum ar fi închiderea locurilor aglomerate, cluburi și stadioane, dar i se pare normală redeschiderea unor afaceri, companii, cu capacitate redusă.

În Texas, unde protestul anti-închidere a fost organizat de teoreticieni ai conspirației, retorica a fost mai extremă, un organizator referindu-se la „farsa coronavirusului” și la „narațiunile” „statului profund”. Alex Jones, fondatorul InfoWars, s-a aflat în centrul unei mulțimi de sute de oameni sâmbătă după-amiază, lăudând participanții că protestează împotriva tiraniei. Puțini dintre protestatarii din Texas purtau măști.

Au început protestele de stradă în lume:

Proteste de proporții în SUA. Trump îi înțelege și încurajează pe manifestanți

Distribuie acest articol Oficial Media
Share