Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”LIVE FREE OR DIE” – Proteste de proporții în SUA. Trump îi înțelege și încurajează pe manifestanți

Trump îi înțelege și încurajează pe manifestanți. El îi numește pe protestatarii împotriva ordonanțelor, „foarte responsabili”. ”LIVE FREE OR DIE”, s-a văzut pe unele sloganuri și pancarte. Proteste de proporții în SUA după masurile prelungite de distanțare socială.

Proteste de proporții
Mandatory Credit: Photo by Paul Hennessy/SOPA Images/Shutterstock (10617322b)

Președintele a scris pe Twitter că Minnesota, Michigan și Virginia ar trebui să fie „eliberate” după protestele împotriva distanțării sociale. Donald Trump a postat tweet-uri extrem de incendiare, provocând proteste împotriva distanțării fizice și a altor măsuri de ședere la domiciliu pe timpul pandemiei de coronavirus, în trei state conduse de guvernatori democrați, reatează The Guardian. Și în Germania Proteste: #Germania: Manifestații față de încălcarea libertăților și a drepturilor – click detalii

”ELIBERAȚI MINNESOTA”, a scris președintele vineri, ”ELIBERAȚI MICHIGAN”!

El a continuat cu un al treilea Tweet: „ELIBERAȚI VIRGINIA și salvați-vă cel mai mare al doilea amendament. Este sub asediu! ” – o referire la guvernatorul Virginiei, Ralph Northam, care a semnat săptămâna trecută noile măsuri drastice privind controlul armelor.

Trump a ignorat în repetate rânduri propria sa cerere de a lăsa politica partizană deoparte în timpul pandemiei coronavirusului. Ultimele sale intervenții provocatoare au fost urmate de demonstrații împotriva ordonanțelor de ședere la domiciliu în Michigan, Ohio, Carolina de Nord, Virginia și alte state care au atras elemente de extremă dreaptă.

„Ce s-a întâmplat în Lansing astăzi, Dumnezeu să-i binecuvânteze: va avea loc în toată țara.”

Unii protestatari au purtat arme, au fluturat steagurile lui Trump și ale Confederației și au căutat să încadreze manifestația ca apărare a libertăților constituționale. Acestea au fost instigate de moderatori media conservatori, cum ar fi Jeanine Pirro, de la Fox News, care a spus: „Ce s-a întâmplat în Lansing [Michigan] astăzi, Dumnezeu să-i binecuvânteze: va avea loc în toată țara.”

La ședința de vineri de la Casa Albă, Trump și-a exprimat temerile că, prin aglomerare, protestatarii înșiși ar putea răspândi boala Covid-19. „Acestea sunt persoane care își exprimă părerile”, a spus el pentru reporteri. „Văd unde sunt și văd cum lucrează. Par a fi oameni foarte responsabili pentru mine, dar au fost tratați puțincam rău.”

Vineri, Trump a rezistat criticilor guvernatorilor democrați, chiar dacă aceștia respectă propriile sale orientări federale. „Cred că unele lucruri sunt prea dure”, a spus el. „Și dacă vă uitați la unele dintre statele pe care tocmai le-ați menționat, este prea dur ceea ce au făcut în Virginia în ceea ce privește al doilea amendament, este pur și simplu un lucru oribil … Când văd cum au procedat alte state, cred că mă simt foarte confortabil.”

Aticolul integral îl găsiți în The Guardian!

Unele măsuri pe care le-au luat au fost prea exagerate

Întrebat dacă a crezut că Michigan, Minnesota și Virginia ar trebui să-și ridice ordinele de ședere la domiciliu, președintele a adăugat: „Cred că unele măsuri pe care le-au luat au fost prea exagerate, chiar prea exagerate … Ce au făcut în Virginia este pur și simplu incredibil.”

Presa internațională despre măsurile exagerate:

1.O erodare a libertăților nemaivăzută de la Al Doilea Război Mondial

2. Florin Călinescu: Scopul e să vadă dacă frica funcționează, deci ADIO LIBERTATE!

3. Suedia a reușit fără izolare. Experimentul dă semne că merge

Trump, cunoscut că este foarte apropiat de Fox News, a oferit mesaje mixte. Luni a revendicat autoritatea „totală” de a pune capăt măsurilor de ședere la domiciliu, dar joi a emis „reguli treptate”  care au permis guvernatorilor să ia decizii cu privire la momentul revenirii la o viață normală. Tweet-urile de vineri păreau să ignore avertismentele propriilor experți și au atras critici puternice.

Proteste de proporții in SUA

Washington Post a raportat: „Incertitudinea și frica asupra impactului economic al ordinelor de ședere la domiciliu alimentează un fel de război social între conservatori, a căror forță politică provine acum din America rurală, mai puțin afectată de virus, și liberali, ale căror orașe au fost cele mai afectate de acesta.”

Sâmbăta trecută, de exemplu, senatorul republican Ted Cruz, un aliat al lui Trump, a replicat că va merge la plajă cu copiii săi. „Din fericire, locuiesc în Texas – unde protejăm siguranța publică, dar autoritățile nu vor face exces de zel – așa că nu mă vor aresta!” a scris el.

 

Citește și:

Noua Declarație a Drepturilor Omului. Nu vreau pașaport ca să-mi sărut copilul!

Criza actuală între o boală a trupului sau invenția unor minți bolnave:

Dr. Rashid Buttar afirmații devastatoare despre situația actuală: ”Fauci a ajutat la crearea Covid 19”

O sinteză completă a pierderii libertăților, poate cea mai gravă din istorie:

O erodare a libertăților nemaivăzută de la Al Doilea Război Mondial

Europa fierbe:

Proteste sâmbătă în Germania:“Libertatea nu e totul, dar totul fara libertate e nimic”

Suedia, 26 apilie, 2020:

Suedia a reușit fără izolare. Experimentul dă semne că merge


Virusul se stinge singur. În câteva zile ne reluăm viața socială, declară imunologul Le Foche


Prof. dr Vasile Astărăstoae – De ce OMS nu a solicitat autopsia la cei morți de COVID

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin