24/01/2021

Mandatele aleșilor locali au fost prelungite de Parlament

Deputat Carmen Holban aduce în atenția publică faptul că mandatele aleșilor locali au fost prelungite de Parlament. În acest sens, proiectul de lege prelungește mandatele primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale şi judeţene până la 1 noiembrie. Același proiect reglementează că Parlamentul va stabili data scrutinului electoral pentru locale. S-au înregistrat 204 de voturi în favoarea proiectului, trei împotriva acestuia, iar 66 de deputaţi s-au abţinut.

În calitate de for decizional, plenul Camerei Deputaților a dezbătut și adoptat luni, 15 iunie 2020, Proiectul de Lege privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale şi pentru modificarea art.151 alin.(3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ.
În acest fel, în urma consensului politic convenit între toți actorii politici din Legislativ, s-a decis prelungirea mandatelor autorităților locale până în data de 1 noiembrie a.c..

Va urma stabilirea datei alegerilor locale de către Parlament, astfel încât toate procedurile privind desfășurarea acestui scrutin să fie parcurse în timp util, cu respectarea legislației electorale în vigoare și a noilor norme de protecție prevăzute de criza sanitară.” a explicat deputatul PSD, Carmen Holban.

Data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte de către Parlament, prin lege organică, cu cel puţin 60 de zile înaintea votării.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share