20/10/2020

Se reiau slujbele în interiorul bisericilor

În cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență de astăzi, s-a decis ca slujbele să fie reluate în lăcașurile de cult. Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, punctează pe pagina de facebook această inițiativă foarte importantă pentru toți cei care au dus lipsa lăcașurilor de cult în această perioadă.

”Se reiau slujbele în interiorul bisericilor! În sfârșit, le-a dat Dumnezeu gândul cel bun celor aflați la putere! Credința i-a ajutat mereu pe români să treacă peste greutățile vremurilor. Era profund nedrept ca, în aceste vremuri dificile, credincioșii să nu poată găsi alinare în sfintele lăcașuri. Sper să nu mai trăim niciodată momente în care ușile bisericilor să ne fie închise, în care să nu putem aprinde o lumânare la mormintele celor plecați dintre noi, în care să nu putem asculta slujba religioasă. Doamne ajută, tuturor!” a precizat Carmen Holban.

Guvernul a decis să includă redeschiderea bisericilor în Hotărârea de Guvern care va fi adoptată astăzi, pentru prelungirea stării de alertă. PSD a susținut că va condiţiona votul pentru starea de alertă, de reluarea slujbelor în interiorul lăcaşurilor de cult.

Social democrații mai cer şi redeschiderea restaurantelor, teatrelor. În cazul în care Guvernul nu va face acest lucru, PSD și-a prtopus să vincă cu un proiect de lege prin care să forţeze Guvernul să le deschidă.

Premierul Ludovic Orban a anunțat în debutul ședinței de Guvern că slujbele religioase se vor putea desfășura și în interiorul bisericilor.

„Am luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interior. Noi nu am închis bisericile, au fost deschise. Nu s-a permis oficierea slujbelor, s-au permis diferitele evenimente pentru botezuri, căsătorii, sigur, cu un număr limitat de persoane. Va fi un număr redus de credincioși care vor putea asista la slujbă, de aceea se va face atât în interior cât și exterior. Aici vor trebui respectate reguli, purtatul măștii, dezinfectarea spațiilor comune”, a spus Orban.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share