Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Marian Simion – unul din capitanii lui Dracula

Marian Simion face parte din echipa de actori-cascadori ce performeaza in spectacolul istoric Vlad Voievod Draculea alaturi de Bogdan Jianu, Cosmin Padureanu si Dan Motanu.

Nascut in 13 iulie 1971, a absolvit Facultatea de teatru “Hyperion”, Bucuresti in 1997. A studiat Arta actorului si in prezent este profesor de teatru in cadrul Festivalului de teatru “Puck”ce se adreseaza copiilor din invatamantul de stat privat.
A jucat in diferite teatre din tara, „Teatrul Valah“ – Giurgiu, Teatrul Evreiesc de Stat Bucuresti, Teatrul Municipal „L.S. Bulandra“ – Bucuresti, Teatrul National, iar din 2000 este actor la Teatrul Logos din Bucuresti unde spune el “descoperind Teatrul Logos mi-am descoperit destinul în această lume”.

L-am surpins pe Marian in timpul repetitiilor pentru spectacolul de pe 15 iunie si l-am rugat sa ne spuna cateva cuvinte despre rolul sau si despre reintalnirea cu un loc special ce-i trezeste amintiri frumoase- orasul Targoviste.

Marian Simion:
M-am adaptat foarte repede in echipa alaturi de care lucrez in acest spectacol pentru ca dupa 22 de ani de arte martiale, mi-e cunoscut- solul, omul, spada, pumnul, piciorul. Cat despre cascadorie, am facut echitatie cu Stefan Brandes si cascadorii, deci si caii imi sunt prieteni doar ca de data aceasta nu voi urca pe un cal. Am mai facut diferite spectacole cu teme istorice, dar cu aceasta echipa este prima data cand colaborez. Am lucrat separat cu unii dintre ei in diferite proiecte. Cosmin Padureanu este cel care m-a adus in fata lui Bogdan Jianu si asa a inceput colaborarea noastra. Orice incercare pentru mine este o noua provocare. Mi s-a spus ca voi fi capitanul Lupu, unul din capitanii lui Vlad Draculea si nu mi-a venit sa cred pentru ca se lega de anumite evenimente ce s-au petrecut in viata mea acum un an de zile. A fost o legatura mistica faptul ca am ajuns aici, asa trebuia sa se intample.

Imi place sa fiu un actor complex, de aceea ma implic in astfel de spectacole unde este prezenta casacadoria. Vreau sa invat tot ce se poate din meseria de actor. Am avut noroc sa am profesori buni, sa fiu langa actori mari si sa fur meseria asta.
Ma leaga foarte multe amintiri de orasul Targoviste, am locuit o perioada aici, aceste ruine imi aduc aminte de primele mele iubiri. Nu sunt aici doar pentru a juca in acest spectacol, este ca o intoarcere acasa, atat de profunda este legatura mea cu aceste locuri.

Pe Marian Simion il mai puteti vedea si in spectacolul ” Peer Gynt” unde joaca rolul principal si care va avea loc pe 9 iulie la Casa Poporului din Bucuresti.

Aparitii la Teatrul Logos
“Faust” I si II J. W. Goethe
“Insula Sclavilor” de Pierre Marivaux
“A XIIa noapte” de William Shakespeare

Aparitii la teatrul Tony Bulandra
“Mamouret” de Jean Sarment
“Voiajul domnului Perrichon” de Eugen Labiche

Filme
Box (2014)
Portretul luptătorului la tinereţe (2010)
Supravieţuitorul (2008)

Oana Grigore
Cristi Iordache

Distribuie acest articol Oficial Media
Share