Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Masinile electrice si serviciul de rent a car

In acest articol vom discuta despre autovehiculele electrice si despre aducerea lor in serviciul de rent a car. Chiar daca va vine sa credeti sau nu, s-a format deja o piata in aceasta directie. Desigur, autovehiculele electrice din sistemul de inchirieri masini sunt in parcurile auto din afara Romaniei. In prezent, nu se poate vorbi de serviciul de rent a car cu masini electrice din tara noastra. Ca sa intelegeti mai bine, valoarea pietei de inchirieri masini pentru autovehicule electrice din tara noastra este in prezent de 700.000 de euro. Din pacate, aceasta nu poate fi considerata neaparat o piata, dar…

Masinile electrice si serviciul de rent a car

Autovehiculele electrice au revolutionat industria auto. Tesla impreuna cu alte companii au prins foarte bine la publicul larg. Din ce in ce mai multi oameni au inceput sa cumpere aceste produse, pentru ca veneau la pachet cu foarte multe avantaje. Nu mai exista consum de combustibil, taxele erau inexistente, iar parcarile au devenit gratuite. Astfel, la achizitionarea autovehiculelor electrice, veneau la pachet foarte multe avantaje.

Cu toate acestea, aducerea lor pe piata de rent a car a adus in sistem anumite surprize. In randurile urmatoare, veti vedea cum au influentat autovehiculele electrice piata de inchirieri auto.

Cum au influentat autovehiculele electrice domeniul de inchirieri masini

In urma cu cativa ani a inceput testarea autovehiculelor electrice in serviciul de rent a car. Cateva companii din Statele Unite si-au dorit sa vada cum sunt percepute aceste masini de catre clientii de inchirieri. Asteptarile pentru acest gen de produse au fost senzational de mari. Cu toate acestea, rezultatele au fost catastrofale.

Ce rezultate au avut companiile de rent a car in anul 2019 cu masinile electrice?

Imaginati-va ca situatia sta in felul urmator: Masinile electrice existau de foarte mult timp pe piata. Din ce in ce mai multe persoane isi doreau acest tip de produs. Vanzarile pentru acest gen de autovehicule crestea exponential de la o luna la alta. De asemeni, testarea s-a realizat in Statele Unite, unde clientii sunt mult mai open-minded. Daca acelasi test s-ar fi realizat de firmele de inchirieri masini din Bucuresti, rezultatul ar fi fost de 3 ori mai rau.

Care a fost rezultatul referitor la implementarea masinilor electrice in serviciul de inchirieri auto?

Situatia din exemplul de mai sus, a avut urmatorul rezultat: O parte din companiile mari din Statele Unite au integrat in flota auto mai multe modele de autovehicule electrice. O data ce au fost achizitionate aceste automobile, agentii de rent le sugerau clientilor sa le inchirieze. Cei care primeau ca si varianta masina electrice, erau destul de reticenti si isi doreau sa inchirieze un autovehicul pe combustibil fosil. Unii dintre clienti acceptau sa inchirieze aceste autovehicule. Marea problema a aparut in momentul in care utilizatorii serviciului de rent a car, cereau sa le fie schimbata masina.

Investind in masinile electrice, aceste companii de inchirieri auto au pierdut in mare parte bani. Ele erau returnate la flota, si nu produceau nici un fel de profit. Deci, in anul 2019, autovehiculul electric reprezenta o paguba in bugetul companiei.

Cu toate acestea, din anul 2019 pana in prezent, situatia pare sa isi fi schimbat directia.

A urmat anul 2020, unde piata de rent a car s-a prabusit in totalitate

Anul 2020 a fost cu adevarat catastrofal pentru fiecare companie de inchirieri masini. Cum acest domeniu depinde foarte mult de turism si de calatorii, va imaginati si dumneavoastra ce s-a intamplat. Turismul era la pamant, iar firmele de rent nu aveau cui sa inchirieze. De asemeni, toate zborurile au fost oprite.

Acest an a fost cel mai dezatruos an de pe piata de rent a car.

Nu vom discuta foarte multe despre acest aspect, pentru a nu retrai cu dumneavoastra acele perioade de cosmar. Dar, vom da cateva cifre, pentru a vedea in ce ape s-a scaldat aceasta piata.

Piata de rent a car a scazut in anul 2020 la 30% din potential

Valoarea pietei de rent a car din anul 2019 era la 80 de miliarde de dolari. De la acest nivel, tot domeniul s-a prabusit in anul 2020 la doar 24 de miliarde. In acest context, nu exista implementarea de autovehicule electrice pe aceasta piata. Practic, nu mai exista serviciu de rent a car. Deci, nu avea cum sa apara in ecuatie serviciul de inchirieri masini electrice.

Cu toate acestea, restrictiile s-au ridicat catre sfarsitul anului. Chiar daca au fost ridicate aceste restrictii, piata nu si-a revenit in totalitate. Inca mai este nevoie de timp!

Anul 2021 a dat startul formarii unei piete separate de rent a car pentru masinile electrice

O data cu ridicarea restrictiilor, piata de rent a car a inceput sa isi revina. Prin revenirea domeniului de inchirieri, a aparut o cerere noua in acest serviciu. Oamenii din domeniul de inchirieri auto isi doreau sa inchirieze masini electrice. Numarul lor crestea exponential de la o luna la alta. Datorita acestui fapt, au inceput cu toate acestea sa apara o piata separata.

Din luna Martie anul 2021, numarul firmelor care ofera spre inchiriat doar autovehicule electrice a crescut enorm. In luna Mai din anul 2021, serviciul de inchirieri masini pentru autovehicule electrice a ajuns la o valoare globala de 4 miliarde de dolari. Si va trebui sa stim ca valoarea globala a pietei de rent a car din anul 2019 era de 80 de miliarde de dolari.

Pentru ca au inceput sa apara aceste cifre, s-a dezvoltat o piata total separata. Suntem constienti ca la un moment dat, tot viitorul se va indrepta catre autovehiculele electrice. In acest context, piata de rent a car electric o va inlocui sau o va absorbi pe cea de inchirieri auto clasic. Cu toate acestea, sa va aratam putin din previziunile domeniului de inchirieri auto pentru masini electrice.

Care sunt previziunile cu referire la folosirea autovehiculelor electrice in regimul de rent a car?

In prezent, sunt foarte multe site-uri de business care pun in fata noastra aproximativ aceleasi cifre. Toate aceste site-uri sustin ca valoare domeniului de rent a car electric va evolua destul de mult. Cei 4 miliarde de dolari pe care ii face aceasta piata in prezent, sunt un nimic in comparatie cu ce ni se prezice in viitor.

Din ce in ce mai multi clienti isi vor schimba parerea cu privire la inchirierea unei masini electrice. De asemeni, vor aparea in viitor foarte multe statii de incarcare. Firmele de rent a car vor deveni orientate, catre promovarea acestui tip de produs. Daca toate aceste elemente se vor indeplini mai repede, atunci valoare ei se va multiplica 1.5 pe an.

In anul 2022, piata de inchirieri auto pentru masini electrice va ajunge 5 miliarde. In anul 2023, aceeasi piata va avea valoarea de 6,2 miliarde, iar in anul 2024 domeniul de inchirieri masini va fi in valoare de 8 miliarde.

Aceste cifre pot sa inceapa de pe acum sa devina din ce in ce mai mari. Cu toate acestea, ceea ce ati vazut mai devreme sunt cifrele oferite de cele mai mari site-uri de business.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data: Masinile electrice in serviciul de inchirieri auto. Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre acest subiect, va invitam sa intrati aici. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share