Mc Ranin a fost premiat în Koreea. Managerul Teatrului Tony Bulandra a primit distincția în cadrul ”60th K-Theater Awards”

Mc Ranin a fost premiat în Koreea. În cadrul ”60th K-Theater Awards” managerul târgoviștean a fost distins cu premiul de excelență în cea mai mare festivitate dedicată teatrului din această țară, o manifestare asemănătoare cu UNITER.

Mc Ranin a fost premiat în Koreea

Reamintim cititorilor că în 2022 a fost reînnoit Memorandumul dintre Teatrul Tony Bulandra și The Korean Theater Association, ”acord care pune bazele unor coproducții cu artiști coreeni și români. De asemenea, își dorește să reglementeze organizarea unui festival de teatru euro-asiatic. Astfel, se urmărește dezvoltarea relațiilor de colaborare oficializate în 2017, tot în timpul BABEL, printr-un prim acord, onorat în totalitate de ambele părți, dovadă că el se dezvoltă acum spre noi orizonturi”. se menționa în cadrul Festivalului din România.

Domnul JeungWoo Son, președintele Koreea Theater Association a fost prezent în mai multe rânduri la Târgoviște, atât ca regizor –Livada de vișini, A.P. Cehov–  cât și ca membru în board-ul festivalului BABEL.

Mc Ranin
Mc Ranin, managerul Teatrului Tony Bulandra Targoviste

BABEL FAST, o întâlnire de nivel internațional, a fost inițiată și coordonată de Mihai Constantin Ranin, managerul teatrului din Târgoviște. Manifestarea adună laolaltă artiști și trupe din toată lumea și timp de două săptămâni, indiferent de crezuri și religii, de ideologii și zone geografice. Invitați de toate naționalitațile performează în teatru, incercand să respecte aceeași temă.

Mc Ranin a fost premiat în Koreea la 60th K-Theater Awards

Pe 25 decembrie 2022, Mc Ranin a primit distincția din partea Asociației Teatrelor din Koreea pentru implicarea sa și pentru faptul că Memorandumul dintre Teatrele Europene și cele din Asia a fost deopotrivă o inițiativă a marelui regizor, scenarist și om de cultură român.

La Arko Arts Theatre din Seul au fost premiate 4 companii și 16 personalități din lumea teatrului.

Premiul pentru creație și provocare a fost acordat Companiei Yechon, o echipă care a urmărit o estetică teatrală orientată spre viitor și a pus în scenă un discurs modern. Marele premiu a fost acordat organizației artistice Seongchanpa, cea care a fost preferata juriului Asociației Teatrale din Coreea de sud.

„Organizația artistică Seongchanpa” a primit cel mai mare punctaj la evaluarea creativității, completitudinea lucrării, înțelegerea rolului actorului și competența tehnică. În cadrul galei, actori, regizori și oameni care s-au pus în slujba teatrului, au primit distincția juriului. Printre ei și regizorul Mc Ranin, promotor al teatrului din Coreea de sud, cel care a inițiat Memorandumul de asociere dintre teatrele din Europa și Asia.

 

Mc Ranin: destinul nostru va fi mai crud

„Noi trebuie sa facem gesturi mari si sa nu tinem cont de capriciile oamenilor mici. Chiar daca destinul nostru va fi mult mai crud si vom avea mai mult de suferit, pentru ca un om mic intotdeauna o sa stie sa se fofileze si sa supravietuiasca. Pe mine ca artist nu ma intereseaza sa supravietuiesc, ma intereseaza sa traiesc intr-o permanenta stare de neliniste, de cautare si de performanta.” 

Citat din CONVERSAȚII CU MC RANIN

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share