Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Mesaj de la Diaspora: Romanii uniti sunt o forta!!

61597803“Ensemble nous sommes une force “” ( Impreuna suntem o forta)

“”Si astazi se discuta, a fost o marsavie aici, incepand de la organizare, pana la numarul urnelor puse la dispozitia noastra. In 2009 fiecare oras cu o comunitate mai importanta de romani a beneficiat de o sectie speciala de vot si, in aceleasi conditii a decurs si votul pentru referendum. Din 2009 pana in 2014 n-am avansat, am regresat.
La Paris a fost dezastru , ei nu aveau alta alternativa. Noi am hotarat ca duminica sa facem « turism » in Italia, si nu sunt putini romanii din Franta care au recurs la aceasta solutie. Ne-au suprimat toate urnele speciale din orase, si au organizat sectiile la sute de kilometri de casele noastre. Ar fi trebuit sa mergem 240km de aici pana la Marseille ca sa votam . Toate sectiile de votare din Sudul Frantei au fost suprimate, inclusiv cea de la Montpellier unde gasesti o comunitate de romani importanta . Am ales sa plecam in Italia. De ce ? In afara de distanta, Italia a fost dotata cu 50 de sectii de votare , pe cand Franta doar cu 9.

Domnule Ponta, ce urmareati ???!!! Suntem totusi in secolul XXI…Ati auzit de Internet ? Cunoaste un mare BOOM si in Romania. Aveti cont Facebook ? Ati postat ceva ? Stiati ca toata Terra le foloseste, inclusiv Romania? Ori credeati ca ati candidat pentru Tara Gloabelor ? Oricum, asa am fost tratati… Am vazut la primul tur. Apoi in al doilea. In 2014 nu puteam sa va mai votam domnule Ponta, in 2014 am urmarit campania Romaniei online, comentariile si postarile romanilor, parerile lor, strigatul lor, ne-au vazut la cozi, noi i-am vazut pe strazi.
Mai devreme cineva mi-a adus aminte de o vorba : « sangele nu se face apa » . Sigur ca instinctul fraternitatii ne-a determinat sa iesim si mai multi la vot in al doilea tur. Sunt foarte multi tineri care erau mici cand au sosit aici si duminica au votat pentru prima oara. Au votat cu Romania Noastra.
5460807e682ccfe9e5c9d44c
Sa mai spun ceva… In Franta socialista a lui Hollande totul a devenit foarte greu… De platit. Impozitul pe salariu ( revenit) atinge si 50%, taxele comerciantilor ajung pana la 100%. Nici munca de jos nu se mai gaseste, pentru ca o vrea francezul inapoi. Copiii cu parinti care au venituri medii/mari nu vor mai primi alocatiile de elevi, deci, scoala nu va mai fi gratuita pentru toti elevii. Clasa mijlocie aproape nu mai exista.
In Romania e deja rau, si noi am vazut aici episodul 1 ca intotdeauna se poate mai rau. Stim ca Franta este modelul PSD in Romania, dar modelul Frantei de azi nu mai este un model, rata somajului de aici cunoaste cifrele din al-II-lea Razboi Mondial. Romanii au inceput sa viseze intoarcerea in Romania.

Mai sunt multe de spus. Madame Taubira a reformat dreptul penal, a depenalizat multe infractiuni, si ar dori sa aduca majoritatea penala la 21 de ani, cand varsta infractorilor minori a scazut la 11-12 ani.

Media franceza nu ne-a aratat nimic despre ce s-a intamplat, pana la rezultatul final.
Tacere totala. Sunt aproape sigura ca autoritatile franceze au fost solidare cu ale noastre si si-au tinut presa de gura, Monsieur Hollande nu avea nevoie sa se stie in Franta ce se intampla in Romania, popularitatea dumnealui aflandu-se la cote minime la nici 2 ani de la ocuparea functiei.
Stirea a iesit oricum, dar din gurile noastre, toti vorbim despre ce s-a intamplat, vrem sa se stie. Toate peste toate, emotia a fosta enorma.

  Aseara eram cu totii conectati pe Facebook si cu sufletele la gura . Migrena comuna , 2 doliprane de 1000 mg si din nou pe Facebook. Indignare comuna cand au inchis sectiile , nervi , ni se face teama ca nu am votat suficient , mai vrem sa votam, mai trebuie voturi. In Romania au iesit din nou pe strada, la Bucuresti se indreapta spre guvern, violente, migrena din nou, se termina cu revolutie ?? Doamne !!! Vrem sa votam, sigur nu e suficient, ramanem, vrem sa votam, ai nostri sunt in strada, nu-i lasam. Ne inghitim lacrimile neputinciosi… Si de- acum ? A inceput numaratoarea, dar fara votul celor care nu au votat ? Numara ca si cum ei nu s-au prezentat la vot ? Ca nu erau acolo ? Am fost siguri ca nu am votat de ajuns , dezgustul era si el comun, credeam ca am pierdut, ca nu am facut suficient… Discutam despre cum am pierdut, disecam sondajele, fruntile in maini ori palmele la gura…

Cand, in sfarsit am auzit rezultatul. A fost ceva fenomenal. Nici azi nu ne-am revenit, si sigur nici maine, ori peste 5 zile. O sa ramana mai mult, probabil si atunci cand presa nu va mai scrie si toti vor intra in cotidian. Noi inca ne vom inghiti lacrimile de emotii pentru ca avem imprimate in noi toate imaginile si mesajele voastre. Nu stiu cat de multi au votat un partid , cat o cauza pe care ne-ati transmis-o. Cred ca putini au votat ACL si cred ca si mai putini cunosc proiectul partidului. In schimb, toti am votat cu voi, cei de pe strazile din toate orasele, am votat Partidul Pentru Romania Noastra, nu a lor. Nu pot sa exprim in cuvinte ce s-a intamplat aici. Nu s-au inventat cuvintele potrivite inca. Dar ar fi cuvinte puse la mai mult decat superlativ. Lacrimile din gat ne fac sa simtim cuvintele pe care nu le pot descrie. Uite steagurile, multi nu le-am pus bine inca, de dimineata ma uitam lung la ele cand beam cafeaua… ”
Ina Bucur, Nice-Franta
Distribuie acest articol Oficial Media
Share