Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Senatul a aprobat astazi începerea urmăririi penale pentru Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu

Senatul a avizat, miercuri, începerea urmăririi penale în cazul Ecaterinei Andronescu, fiind înregistrate 72 de voturi “pentru”, 62 “împotrivă”” şi o abţinere. Plenul Senatului a avizat şi începerea urmării penale în cazul senatorului PSD Şerban Mihăilescu, fiind înregistrate 77 de voturi “pentru” şi 51 “împotrivă”, un vot fiind anulat.ecaterina-andronescu

În cazul Ecaterinei Andronescu, votul a fost secret cu bile, parlamentarii PDL şi PNL votând la vedere.

Din numărul total de 168 de senatori, au votat 135, s-au înregistrat 72 de voturi “pentru” şi 62 de voturi “împotrivă”, un vot fiind anulat.

Senatul a admis astfel solicitarea Parchetului de pe lângă ÎCCJ, în favoarea formulării cererii de începere a urmăririi penale, pe numele Ecaterinei Andronescu, pentru perioada în care a fost ministru.

Ecaterina Andronescu a ţinut să mulţumească senatorilor pentru votul dat.

”Mă voi bate pentru a-mi dovedi nevinovăţia în justiţie, şi vă rog să nu vă pierdeţi încrederea în onestitatea mea, merită să mă bat, pentru că e singura mea avere”, a spus senatorul PSD.

Anterior votului, în dezbaterile din plenul Senatului, Ecaterina Andronescu a declarat că nu le cere colegilor săi să o apere prin vot şi că nu este dintre oamenii corupţi din această ţară şi vrea să dovedească în justiţie acest lucru.

Senatul avizează începerea urmăririi penale în cazul lui Şerban Mihăilescu

Senatul a admis solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind urmărirea penală a senatorului Şerban Mihăilescu, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului în perioada decembrie 2000 – octombrie 2003.serban_mihailescu_82070100

Proiectul de hotărâre privind cererea de urmărire penală propus plenului de Comisia juridică a fost adoptat cu 77 voturi ”pentru”, 51 voturi ”împotrivă”, un vot fiind anulat.

Votul a fost secret cu bile. Mihăilescu este acuzat de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani, informeaza mediafax.ro.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share