23/06/2021

Miercuri este ziua adevărului: Inițiativa „Fără Penali în Funcții Publice” a fost pusă pe ordinea de zi în plenul Senatului

MIERCURI E ZIUA ADEVĂRULUI: VOT FINAL PE FĂRĂ PENALI ÎN PARLAMENT
Inițiativa Fără Penali în Funcții Publice a fost pusă pe ordinea de zi a plenului Senatului. Suntem la un pas distanță ca inițiativa semnată de 1 milion de români să ajungă în Constituție prin referendum pe 6 decembrie. Dar totul depinde acum de PSD și PNL.
E posibil ca mâine să încerce tertipuri procedurale pentru a nu se da votul. Ar fi clar semnalul că vor în continuare CU PENALI. Un astfel de tertip ar fi invocarea lipsei raportului de la una dintre cele două comisii, adică Juridica condusă de Șerban Nicolae, care ține de luni de zile în sertar inițiativa. Termenul regulamentar de elaborare a raportului asupra inițiativei este demult depășit: 29 iulie!!!
Pentru astfel de cazuri, când o comisie nu-și face treaba, Regulamentul Senatului are prevedere expresă la art. 89 alin. (4): Comitetul Liderilor de grupuri parlamentare poate pune pe ordinea de zi a plenului o inițiativă cu termen de raport depășit.
Vă reamintesc că săptămâna aceasta e musai să fie adoptată inițiativa în Senat, pentru ca referendumul Fără Penali să aibă loc odată cu alegerile parlamentare din 6 decembrie.
Orice amânare acum ar fi doar un tertip pentru a îngropa Fără Penali. Plenul Senatului poate adopta mâine inițiativa fără probleme, dacă există voința politică din partea PSD și PNL.
E nevoie de 90 de voturi PENTRU în Senat și pe 6 decembrie România poate face istorie înscriindu-și în Constituție principiul Fără Penali în Funcții Publice.
Sursa: USR Dâmbovița facebook
Distribuie acest articol Oficial Media
Share