Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Minerii din Ucraina: „Trebuie sa aducem ordinea inapoi!”

MARIUPOL, Ucraina, 16 mai – Mii de mineri si otelari au luat Mariupolul inapoi de la separatistii prorusi, in estul Ucrainei. 
 
 Acestia au fost ulterior descarcati in cel putin alte cinci orase, alungandu-i pe separatisti. Joi, dupa ce angajatorul lor, magnatul minier Akhmetov, facuse o declaratie in care deplangea separarea de Ucraina, acesta si-a indemnat angajatii sa ia inapoi atat Mariupolul cat si alte orase.

Valurilor de mineri ce declarau la acel moment ca se afla in cautarea ordinii, li s-a alaturat politia, fortandu-i pe separatistii din strada sa se retraga. Afisele ce proclamau Donetsk-ul „Republica Populara” au fost dezlipite, in timp ce vehicule grele ale fabricilor au intervenit pentru a sparge baricadele separatistilor.

 

„Trebuie sa aducem ordinea inapoi in oras,” a declarat minerul Aleksei Gorlov cu privire la prezenta sa in strada. „Oamenii se organizeaza singuri in momente de criza.”

Actiunile lor au reusit sa amane planurile separatistilor sustinute de controversate referendumuri pentru independenta, o campanie de propaganda eficienta a rusilor, si prezenta a 40.000 de soldati la granita. Sondajele realizate in regiune indicau suportul pentru Ucraina al majoritatii respondentilor din est, desi multi se abtin sa declare acest lucru public.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin