Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cele mai grave inundatii din ultimii 120 de ani au lovit Bosnia si Serbia

BELGRAD, Serbia – Inundatiile record din regiunea balcanica s-au soldat cu 20 de morti in Serbia si Bosnia, fortand zeci de mii de alti oameni sa isi paraseasca locuintele.
Meteorologii spun ca inundatiile sunt cele mai grave  din ultimii 120 de ani, datorandu-se faptului ca ploile cazute in regiune pe parcursul celor trei zile echivaleaza cu cantitatile de ploaie a trei luni de zile cumulate. Goran Mihajlovic de la Centrul Meteo Serbia a declarat pentru agentia de stiri Asociated Press ca astfel de evenimente sunt foarte rare, putand sa se intample o data la 100 de ani.
In orasul estic Bijeljina din Bosnia, aproximativ 10 000 de persoane au fost evacuate sambata, dupa ce raul Sava a crescut datorita ploilor, indundand regiunea. 
Autoritatile bosniace spun ca 12 oameni au decedat. Victime continua inca sa iasa la suprafata pe masura ce apa se retrage din orasele inundate. In unele zone, apa a ajuns pana la etajul al doilea al caselor, oamenii fiind preluati de pe acoperisuri  cu ajutorul elicopterelor.
In Serbia exista opt pierderi de vieti. Echipele de urgenta si soldatii au folosit barci si elicoptere pentru a salva miile de oameni din Obrenovac, langa Belgrad. Furia apelor de acolo ameninta acum cea mai mare centrala electrica a Serbiei.
Primul Ministru, Aleksander Vucic, a declarat intr-o conferinta de presa ca al doilea val de inundatii datorat raului Sava este asteptat sa loveasca regiunea in seara zilei de duminica.
Foto via BBC News
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">