Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ministrul ucrainean al Apărării: Ucraina se află în faţa unui “MARE RĂZBOI” cu Rusia. Un război cum Europa nu a mai văzut de la al Doilea Război Mondial

un-deputat-ucrainean-cheama-rusia-sa-intre-in-razboi-cu-sua-244545

Ucraina se află în faţa unui “mare război” cu Rusia, în care pierderile vor ajunge la zeci de mii de morţi, a declarat luni ministrul ucrainean al Apărării Valeri Gheletei, relatează AFP.

Remarcile sale se adresează celor 28 de şefi de stat din Alianţa Nord-Atlantică ce urmează să adopte la summitul de joi şi vineri un plan de reacţie (Readiness action plan, RAP), ca răspuns la atitudinea Rusiei în criza ucraineană, percepută ca o ameninţare pentru alianţii din apopierea graniţelor sale (statele baltice, Polonia, România şi Bulgaria).

“Un mare război a ajuns în casa noastră, un război cum Europa nu a mai văzut de la al Doilea Război Mondial. Într-un asemenea război pierderile se vor calcula nu cu sutele, ci cu miile, chiar cu zecile de mii de morţi”, a scris ministrul pe contrul său de Facebook.

“Trebuie să organizăm urgent apărarea împotriva Rusiei, care încearcă nu doar să câştige noi poziţii în teritoriile ocupate, ci să lanseze o ofensivă asupra altor teritorii din Ucraina'”, a continuat el.

De asemenea, secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a avertizat marţi occidentalii împotriva pericolelor unei escaladări armate într-un moment în care NATO se pregăteşte să îşi consolideze prezenţa în estul Europei, precizând că “nu există soluţie militară” la criza ucraineană.

“Uniunea Europeană, americanii şi majoritatea ţărilor occidentale discută foarte serios între ele despre cum să procedeze” în faţa implicării ruse în Ucraina, a declarat Ban Ki-moon în Noua Zeelandă.

“Ei trebuie să înţeleagă că nu există soluţie militară. Un dialog politic pentru o soluţie politică este calea cea mai sigură”, a declarat el, deplângând o “situaţie haotică şi periculoasă” cu consecinţe “regionale şi mondiale”, citeaza Mediafax.

razboi-rusia

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">