Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Zona VERDE in Targoviste

5

 

Am incercat sa facem un tur al orasului si o scurta trecere in revista a zonelor verzi si modul in care acestea sunt intretinute de catre adminstratia municipala. Desi proiectul strategic de dezvoltare si integrare urbana se desfasoara pe o suprafata apreciabila a vechii Cetati de Scaun, Targovistea ramane un oras cu foarte multa vegetatie, cu zone peisagistice care cauta sa imite autenticul, cu imbinari intre elementele decorative din lemn, piatra si plante anuale si perene.

Pentru targovistenii de toate varstele unul dintre punctele de atractie este Parcul Chindia. Un loc in care cetatenii intra de la primele ore ale diminetii si ies noaptea tarziu, dupa miezul noptii.
Bogata in vegetatie, cu o varietate de specii de plante anuale si perene, de arbori si arbusti, zona ofera o adevarata oaza de relaxare. De asemenea, lacul Chindia, ambarcatiunile cu vasle si pedale, locurile de joaca pentru copii, sunt o reala alternativa de agrement in fiecare zi.
Strajuit de Turnul Chindiei si pornind de la zidurile Curtii Domnesti, aici poti simti o incarcare cu energii benefice, poti rezona la vibratia pamantului calcat de strabuni si la gloria inaintasilor nostri vlahi.

Am aflat mai multe despre intretinerea si administrarea spatiilor verzi din oras, despre personalul din subordine, stand de vorba si cu domnul director al S.C. Ecosal, Ionut Beju, care prin tinereta, deschiderea catre nou, flexibilitatea si dorinta de a schimba lucrurile pentru targovisteni, va reusi sa pastreze zona verde a Targovistei la cele mai civilizate standarde.

IMG_8669Acesta ne-a marturisit ca sunt 126 de angajati, dintre care 88 sunt pe teren in permanenta. In aceasta perioada au lucrat peste program ori  e cate ori a fost nevoie, si chiar in zilele libere, un exemplu fiind ziua de sambata, 30 august, care tocmai a trecut.

Mentionam ca S.C Ecosal ofera servicii de amenajare, intretinere spatii verzi, precum si curatenia din pietele orasului Targoviste.

De curand s-a reamenajat si o parte a zonei Parcului Mitropoliei, renuntandu-se la vegetatia si tufele de trandafiri care aveau o vechime de peste 30 de ani, acestea fiind inlocuite cu rulori de gazon,  tuia globular, elemente decorative din piatra si doua specii de plante noi, echeveria rosa si aeonium. Au fost achizitionati 550 mp de gazon- din aceasta cantitate, o parte a fost pusa in completare in zona Teatrului de copii si alte mici zone decopertate.20140829_125144_Richtone(HDR)

Activand intr-un domeniu de prestari servicii si cum acestea se afla sub privirea tuturor cetatenilor urbei, domnul director, ne-a declarat ca se straduieste si chiar si-a propus o tinta, ca toate lucrarile si activitatile din subordinea sa, sa se ridice la cel mai inalt standard. De asemenea, isi doreste ca relatiile atat cu subordonatii cat si cu reprezentantii municipalitatii sa fie unele de stransa colaborare.1

Oana Grigore

Cristi Iordache

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">