Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Minora disparuta dintr-un centru social din Targoviste

Politistii targovisteni sunt in alerta de cateva zile, intrucat incearca sa gaseasca o minora disparuta dintr-un centru de plasament! 
Pe 21 iunie, agentii din cadrul Politiei Municipiului Targoviste  au fost sesizati cu privire la faptul ca in data de 20 iunie, numita STAN ELENA VALENTINA, de 15 ani, a plecat voluntar dintr-un centru social unde se afla institutionalizata, fara a mai reveni.
Reprezentantii DGASPC nu isi explica motivele pentru care minora a hotarat sa paraseasca centrul social, insa nu este pentru prima data cand minora dispare. In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit ca minora a mai parasit institutia.

 

“Minora are un regim de plasament in regim de urgenta in cadrul Directiei pentru Protectia Copilului. Este plecata din centru din data de 20 iunie. Ea are masura de protectie din luna februarie 2014. In aceasta perioada a mai fost plecata o singura data, dar nu a fost data disparuta, pentru ca asistentii sociali au colaborat cu primaria si cu familia si a fost identificata la domiciliul parintilor si a fost reintoarsa in centru unde beneficiaza de masura de protectie speciala. Din evaluarile facute nu s-a stabilit daca minora are sau nu are tulburari de comportament.” a explicat Andrei Dumitru, de la DGASPC.

Aceasta a ajuns in grija asistentilor maternali, din motive obiective.

“Parintii sunt despartiti; tatal este consumator de bauturi alcoolice, iar mama nu s-a ocupat de cresterea si ingrijirea copilului.”(Andrei Dumitru,  DGASPC).

Prima data cand minora a fugit din centrul social a fost gasit la domiciului parintilor, insa de aceasta data este de negasit.

“Asistentii sociali au verificat acelasi traseu, insa de data aceasta nu este la familie, motiv pentru care a fost anuntata si politia pentru a ne sprijini in depistarea acestui copil. Din informatiile pe care le detin, nu au fost probleme cu acest copil in centrul respectiv. Este un copil normal, care provine dintr-o familie dezorganizata.” (Andrei Dumitru,  DGASPC).

Semnalmentele minorei sunt urmatoarele:

– 1,55 m inaltime
– 50 de kilograme greutate
– ochi verzi
– par saten lung
– fata ovala

Persoanele care pot oferi date utile in vederea depistarii minorului sunt rugate sa apeleze gratuit numarul de urgenta 112 sau sa sesizeze cea mai apropiata unitate de politie.

“In momentul in care va fi identificata, va fi evaluata de asistentii sociali si de psihologi si, in functie de regulamentul centrului, vor fi stabilite masurile care se impun.” (Andrei Dumitru,  DGASPC).

Distribuie acest articol Oficial Media
Share