Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Moaștele SFINTEI ANA PENTRU PRIMA OARĂ ÎN ROMÂNIA

Moaştele Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, au ajuns în premieră în România, fiind aduse la Blaj după sute de ani de păstrare la Bologna, Italia.
                                                                 
Sosirea Relicvei Sfintei Ana în Catedrala din Blaj a  coincis și cu pomenirea „Adormirii Sfintei Ana, mama Maicii Domnului”, marcată în calendarul bisericesc în data de 25 iulie, precum și cu Ziua Mondială a Bunicilor, care a fost celebrată anul acesta duminică, 23 iulie, cu  tema „Milostivirea Lui rămâne din neam în neam”.

UNDE AJUNG SFINTELE MOAȘTE

𝗠𝗜𝗘𝗥𝗖𝗨𝗥𝗜 𝟮𝟲 𝗜𝗨𝗟𝗜𝗘 – mutarea Sfintelor Moaște la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia, unde vor fi puse la închinare începând cu ora 18:00;
✤ 𝗠𝗜𝗘𝗥𝗖𝗨𝗥𝗜 𝟮𝟲 𝗜𝗨𝗟𝗜𝗘 – mutarea Sfintelor Moaște la Mănăstirea Oașa, unde vor sta până în ziua următoare.
✤ 𝗝𝗢𝗜 𝟮𝟳 𝗜𝗨𝗟𝗜𝗘 – Sfintele Moaște vor fi puse la închinare de Hramul Mănăstirii Oașa, ,,Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”.
După  oprirea de la  Blaj, Relicva Sfintei Ana a putut  fi venerată, aseară  la Schitul Sf. Ioan Evanghelistul din  Găbud. Sute de pelerini, veniți  din toate colțurile au ajuns la schit,  să întâmpine relicva.
                          
În Italia, la Bologna, în Catedrala Catolică San Pietro (Cattedrale Metropolitana di San Pietro), se păstrează o parte din capul Sfintei Ana – un fragment din craniul sfintei în care se regăsește arcada sprâncenei drepte.
Sfânta Ana este ocrotitoarea copiilor și a maternității, pentru că a zămislit la bătrânețe, după multe rugăciuni, lacrimi și post
”Sfânta Ana ne ajută astăzi, cu acest semn special al prezenței ei printre noi, să ne întoarcem la esențialul vieții în Hristos, la inima arzătoare a misterului credinței noastre, la adevăratul izvor al unității și reconcilierii noastre dorite.
Bologna a primit darul acestor Sfinte Moaște, grație muncii unuia dintre sfinții noștri Episcopi, care a lucrat neobosit pentru pacea în Europa și pentru reconcilierea între creștinii dezbinați, și suntem foarte bucuroși să împărtășim cu voi această binecuvântare și această speranță. Fericitul Nicolò Albergati a fost Cardinalul care a prezidat Sinodul de la Florența în numele Papei Eugeniu, eveniment care reprezintă un pilon important al identității Bisericii voastre unite cu Roma.
Dacă Sfânta Ana vizitează astăzi România pentru prima dată, trebuie să știți că acest lucru se întâmplă și pentru că în orașul nostru – ca și în multe orașe italiene – catolicii și ortodocșii au creat legături foarte profunde de prietenie și colaborare, și ne recunoaștem fără îndoială, ca frați.(…).
                                                                           
Să ne rugăm iubitei noastre bunici Sfânta Ana, care astăzi,  în ceruri se bucură să vadă atât de mulți nepoți împreună, ca să obțină binecuvântarea și harul lui Dumnezeu pentru toți” a ținut să transmită cardinalul Matteo Maria Zuppi, cel care a mijlocit acest pelerinaj în România. 
Distribuie acest articol Oficial Media
Share