Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Munca la negru atrage sancţiuni drastice

Deși Inspectoratul Teritorial de Muncă efectuează lunar controale în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii dâmbovițeni tot nu respectă prevederile legale, privind angajarea cetățenilor în diferite domenii de activitate. De asemenea, și munca la negru persistă, iar amenzile aplicate în luna august depășesc 100 mii de lei.

itm

În cursul lunii august 2014 I.T.M. Dâmboviţa a efectuat 100 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, ce au avut ca scop verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile legislaţiei muncii privind angajarea în muncă, în timpul executării contractelor de muncă şi la încetarea acestora.

Au fost constatate neconformităţi pentru care s-au aplicat 15 avertismente şi 15 amenzi în valoare de 110.000 lei. Neconformităţi: neîndeplinirea măsurilor dispuse în controalele anterioare, neînregistrarea registrului de evidenţă a salariaţilor în termenele legale.

Munca la negru a fost identificată la 9 angajatori care au fost depistaţi cu 14 persoane lucrând fără întocmirea documentelor de angajare în domeniile: construcţii, confecţii metalice, restaurante, comerţ. Pentru munca la negru s-au aplicat amenzi în valoare de 90.000 de lei, cu 60% mai mică faţă de luna iulie 2014.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost verificaţi 104 angajatori. În urma controalelor au fost dispuse 149 de măsuri de remediere a deficienţelor şi s-au aplicat  12 amenzi în valoare de 42.000 de lei. Neconformităţi constatate: lipsa echipamentului individual de protecţie, lipsa semnalizării privind securitatea la locurile de muncă, neprelucrarea instrucţiunilor de utilizare a echipamentelor de muncă.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share