Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

MUZEUL GIMNASTICII SE VA CONSTRUI LA DEVA

Deva , centrul dar și nucleul gimnasticii românești, va avea în curând un MUZEU AL GIMNASTICII, pri eforturile și stăruința primarului Nicolae Florin Oancea, care are de gând să construiasca la poalele cetății un Muzeu Digital al Gimnasticii.
DEVA este orașul în care numeroase generații de gimnaști s-au pregătit pentru marile succese naționale, mondiale și olimpice ale României!
Bilanțul celor peste 40 de ani de performanță este impresionant, iar orașul nostru continuă să fie o rampă de lansare către desăvârșirea sportivă.
De aceea, la Deva va fi construit Muzeul Digital al Gimnasticii, a cărui clădire va fi amplasată într-o zonă cu puternice conotații sportive, lângă Colegiul Național Sportiv „Cetate”, Aqualand și Stadionul Municipal.
După cum puteți vedea în simulările grafice alăturate, clădirea muzeului propune o „rezolvare” urbanistică a zonei și va crea o relație dinamică între dealul cetatii, piața pietonală și stadion.
În jurul clădirii, se va amenaja un parc legat de piața pietonală printr-o alee ce va trece pe sub consola construcției muzeului.
În acest parc se vor putea organiza proiecții de filme și va fi amenajat un loc de joacă tematic cu aparate de gimnastică.
La interior, muzeul va fi structurat în trei zone, o sală de conferințe și spectacole de 150 locuri, un foyer cu recepție și grupuri sanitare, o zonă de expoziții digitale, tunel interactiv, coridor cronologic cu istoria gimnasticii, statui de ceară ale gimnastelor și diverse instalații de realitate virtuală.
Clădirea nu va fi doar un obiect deosebit de arhitectură, ci va oferi și o experiență socială dinamică, revitalizând întreaga zonă.
Studiul de fezabilitate a fost finalizat, iar in cursul lunii aprilie va fi supus aprobării în Consiliul Local.
Proiectarea va fi finalizată, la rândul său, până in iulie, iar până la sfârșitul lunii august va fi organizată licitația pentru executarea lucrărilor.
Sper din toată inima ca lucrările pentru construcția acestui muzeu emblematic al Devei și al performanțelor gimnasticii românești să înceapă până la sfârșitul anului!

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share