” Salut anunțul că s-a ajuns la o înțelegere privind reducerea semnificativă a violenței în Afganistan.
Acesta este un test critic al dorinței și capacității talibanilor de a reduce violența și de a contribui la pace cu bună credință. Acest lucru ar putea deschide calea pentru negocieri între afgani, pentru o pace durabilă și pentru a garanta că țara nu va mai fi niciodată un refugiu sigur pentru teroriști.
Aliații NATO sunt în Afganistan din 2001. În prezent, NATO are 16.000 de militari în țară pentru a sprijini forțele de securitate afgane cu pregătire și finanțare, astfel încât să poată crea condițiile pentru pace. NATO rămâne angajată cu securitatea și stabilitatea pe termen lung a Afganistanului” a transmis secretarul general al NATO,Jens Stoltenberg.
https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_173858.htm?selectedLocale=en&fbclid=IwAR0FUgyqv5Bq6RhqVdLeF414SRYdY-u3hBO6xUPrZdsKAZJGFZer9hYQXIQ
NATO a condus forța internațională de asistență de securitate (ISAF), mandatată de ONU, din august 2003 până în decembrie 2014. Misiunea ISAF a fost de a permite autorităților afgane și de a construi capacitatea forțelor de securitate naționale afgane de a oferi securitate eficientă, pentru a se asigura că nu va mai fi niciodată un refugiu sigur pentru teroriști.
ISAF a fost cea mai lungă și cea mai provocatoare misiune a NATO până în prezent: la înălțimea sa, forța a fost de peste 130.000 de oameni puternici cu trupe din 50 de NATO și națiuni partenere.
ISAF a contribuit, de asemenea, la reconstrucție și dezvoltare în Afganistan prin 28 de echipe multinaționale de reconstrucție provincială.
Tranziția către plumbul afgan pentru securitate a început în 2011 și s-a finalizat în decembrie 2014, când operațiunea ISAF s-a încheiat, iar afganii și-au asumat întreaga responsabilitate pentru securitatea țării lor.
În ianuarie 2015, NATO a lansat Misiunea de sprijinire a rezoluțiilor (RSM) pentru a instrui, consilia și ajuta asistența și forțele de securitate afgane. În prezent, numără în jur de 17.000 de militari din 39 de aliați NATO și țări partenere.
La Summit-ul NATO din iulie 2018 de la Bruxelles, Aliații și partenerii lor operaționali s-au angajat să susțină RSM până când condițiile indică o schimbare adecvată; extinderea susținerii financiare a forțelor de securitate afgane până în 2024; și să facă progrese suplimentare în dezvoltarea unui parteneriat politic și practic cu Afganistanul.
Înființat în 2010, Parteneriatul de durată , este parteneriatul politic al NATO cu Afganistanul.
În cadrul Summit-ului NATO din 2016 de la Varșovia, Aliații au decis să consolideze și să consolideze Parteneriatul în cadrul și alături de RSM. Pe termen lung, obiectivul NATO rămâne un parteneriat tradițional cu Afganistanul.
Reprezentantul civil superior al NATO reprezintă conducerea politică a Alianței la Kabul, sfătuind autoritățile afgane cu privire la parteneriatul de durată, precum și legătura cu guvernul, societatea civilă, reprezentanții comunității internaționale și țările vecine.
Aliații NATO susțin pe deplin eforturile conduse de Statele Unite pentru obținerea unei soluții pașnice și continuă să se coordoneze îndeaproape pe calea de urmat. Aliații rămân ferm angajați în ceea ce privește securitatea și stabilitatea pe termen lung a țării.
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
Feribot scufundat în Bali, Indonezia. La bord se aflau 65 de persoane, 6 oameni au murit
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Sadova Veche devine gazda unei experiențe gastronomice autentice, cu un producător susținut de „Produs în Banat”
Tentativă de fraudă online în numele Societății de Transport Public Timișoara
Consiliul Județean Dâmbovița continuă investițiile în localitățile din județ. 23 de UAT-uri, parte din cea mai recentă etapă a PJDL