Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ne batem joc, pur și simplu, de banii pe care i-am putea folosi azi

Rata de absorbție efectivă pentru fondurile europene structurale și de investiții (FESI) din programul bugetar al UE 2014-2020 este, la finalul anului 2021 de doar 45 %!

”România pierde zilnic 20 de milioane EUR – bani europeni pe care nu îi folosește din PNRR și Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, la care se adaugă pierderile din Cadrul Financiar Multianual 2014-2020.Toate acestea, în mijlocul celei mai grave crize sanitare cu care s-a confruntat vreodată țara noastră și în lipsa celor trei Spitale Regionale (de la Cluj, Iași și Craiova) a căror finanțare am aprobat-o pe parcursul mandatului meu de Comisar European pentru Politică Regională. Acum, mai mult decât oricând, România are nevoie de o guvernare coerentă, îndreptată către cetățean. Altfel, neîncrederea în instituții naționale și în Uniunea Europeană va continua să crească, ceea ce e îngrijorător și, pe termen lung, extrem de dăunător” a ținut să transmită și europarlamentarul Corina Crețu.

Dintr-un total de 34,7 mld euro România a absorbit efectiv 15,6 mld euro (45 %). Au rămas neabsorbite peste 19 mld euro!!! Și nimeni nu scoate o vorbă despre asta! Nici președintele, nici Guvernul actual PNL, nici opoziția PSD (care se simte și ea, probabil, cu musca pe căciulă), nici măcar programul de guvernare depus la Parlament de USR. De parcă această sumă uriașă, nerambursabilă, care, odată absorbită, s-ar putea transforma în creșteri de PIB, învestiții, salarii și venituri la buget, nici n-ar exista! Visăm la PNRR-ul de mâine, dar ne batem joc, pur și simplu, de banii pe care i-am putea folosi azi.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share