Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Nicio rasa de animale din natura nu este atat de CRUDA ca rasa umana

 

copii si parinti

Nicio rasa de animale din natura nu este atat de CRUDA ca rasa umana. Cu propriii pui. Nicio rasa de animale nu-si adapteaza si nu-si educa puii prin frica, prin manipulare, prin pedepse, prin devalorizare, reprosuri, invinuiri, batai, pana la pura cruzime. Nicio femela din natura nu-si pedepseste puii punandu-i sa stea singuri, in intuneric, in baie, cum am auzit ca face o… respectabila doamna PROFESOARA cu propriii copii!!! Nicio femela nu-si chinuie puii ca sa invete ceva, ci respectand cursul firesc, instinctiv, intuitiv si natural al fiecarei fiinte, potrivit ritmului sau de dezvoltare.

Parintii romani fac educatie prin critica. Peste 600.000 de copii sunt diagnosticati cu anxietate si depresie

elephantsNicio rasa de animale din natura nu-si educa puii prin frica. Una e sa inveti sa te adaptezi la mediu si cu totul alta e sa inveti sa te temi de mediu. Doamna profesoara care isi pedepseste copiii, tinandu-i in intuneric, ce facultate credeti ca a absolvit? TEOLOGIA! Ce credeti ca isi va invata elevii? FRICA! Asta le inoculam copiilor, de mici, noi, societatea, orele obligatorii de religie: FRICA. Frica de mediul inconjurator, de ei insisi, de noi, de oameni, de boli, de Dumnezeu. FRICA DE TOT CE EXISTA. Cum ar mai putea, oare, sa se bucure de tot ce exista? Cum ar mai putea sa se bucure de insasi existenta lor?

EXISTA PARINTI TOXICI?

Cum suntem noi, in calitate de femele, femei si Homo Sapiens, capabili sa ne invatam puii sa isi ia zborul, sa se descurce singuri in acest mediu artificial, creat de om? Cum sa ii invatam pe copiii nostri sa gandeasca daca noi nu gandim? Ce suntem capabili sa predam mai departe, ce ne putem invata puii, ce altceva decat suntem si am acumulat noi insine? Iar daca noi am acumulat aparente, frici, griji si stres, cam ce credeti ca le vom da mostenire, ce ii vom invata pe copiii nostri? Aceleasi “minunatii”. Complet nenaturale, complet UMANE, desi atat de INUMANE, nascocite de om in eforturile sale de a-si crea un mediu cat mai comod, cat mai sigur, cat mai indepartat de natural si de firesc, cat mai fals si artificial! La care ne obligam copiii adorati sa se adapteze, apoi ne miram cu ce am gresit, de ce ar da copiii vina pe noi, in loc sa ne fie recunoscatori ca ne-am “sacrificat” pentru ei, ca sa le oferim ce credeam noi ca ar fi mai “bun”, si de ce sunt ei nefericiti, deprimati, ratati, soldati, sclavi, bolnavi, de ce nu zboara semet catre acel viitor glorios prin care ne asteptam sa ne faca chiar mandri ca i-am facut si ca le suntem parinti? De ce nu sunt capabili sa creeze o lume mai buna, ca de asta a noastra nu mai incetam sa ne plangem, desi este fix creatia noastra si ne reflecta perfect?!

NU EXISTA COPII OBRAZNICI!

Fiindca le taiem aripile si apoi le dam si un sut in fund ca sa invete sa zboare, fara sa pricepem, in superioritatea ratiunii speciei noastre evoluate, de ce cad in cur, ca idiotii. Ca noi nu ne simtim idioti care sa dea nastere si sa creasca niste idioti, nu? Noi le-am oferit tot ce a fost mai bun, nu-i asa? Adica vaccinuri, Pampers, McDonald’s, Colgate, Ariel, Lenor, ciocolata, inghetata, tableta, smartphone, psiholog si cate si mai cate, care nu erau “pe vremea noastra”. De pe vremea noastra, am pastrat doar bataia. Care cica-i rupta din Rai. Si doar vrem sa ajunga in Rai copilul nostru, nu? Da, desigur, dar s-ar prea putea sa ajungem noi in iad, inaintea lui, cu plodul pe urmele noastre. Si asta inca de pe acum, din timpul acestei vieti, pe care ne-o transformam singuri intr-un infern, atat pentru noi, cat si pentru copiii nostri.

Livia Bonarov

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">