Noile restricții stabilite de CNSU

Noi restricţii în România, în urma cazurilor noi de COVID-19 în creştere! CNSU s-a reunit de urgenţă în şedinţă,  în această dimineaţă.

Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.01.2022.

Se propune menţinerea obligativităţii purtării a măştii de protecţie doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice închise şi deschise, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne.

Printre măsurile noi propuse de CNSU se numără și obligația ca doar masca de protecție de tip medical sau FFP2 să fie folosită, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne. Aceasta înseamnă că măștile textile nu vor mai fi acceptate.

Sorin Cîmpeanu taie bursele de merit ale elevilor. 730.000 de elevi sunt acuzați că au medii prea mari în online

Excepție de la măsura prevăzută fac următoarele categorii de persoane:

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
b) persoanele care sunt singure în birou;
c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
e) vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;
f) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

De asemenea, vor exista noi limitări pentru activitatea restaurantelor, pentru spectacole și evenimente sportive, în funcție de incidența din fiecare localitate în parte. Magazinele și restaurantele vor fi deschise până la ora 22.00.
La incidență sub 1 la mie, majoritatea activităților vor fi permise la o capacitate de 50%, pentru persoanele vaccinate, trecute prin boală sau care au un test COVID negativ. La incidență peste 3 la mie, capacitatea va fi de 30%.
Concertele și festivalurile în aer liber se pot desfășura cu cel mult 500 de spectatori, iar la mitinguri pot participa doar 100 de persoane.
HOTARAREA CNSU

Ministerul Sănătății a anunțat că pacienții infectați cu SARS-CoV2 vor fi investigați și vor beneficia de tratament în centre de evaluare ambulatorie, în încercarea de a se evita supraaglomerarea spitalelor. Ideal este ca pacienții COVID să ajungă într-un astfel de centru în ziua în care au primit rezultatul testului pozitiv, pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat și el, marți seară, ”că trebuie luate măsuri pentru gestionarea valului 5. El a vorbit de asigurarea accesului la medicamente antivirale, dar și de măsuri privind evitarea aglomerației în mijloacele de transport în comun”.

luni, 3 ianuarie, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 1.756 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în România, însă în ziua următoare, marţi, numărul acestora a crescut brusc până la 3.900. Şi numărul deceselor raportate a fost mai mare: 18 decese luni, 3 ianuarie, respectiv 52 de decese, dintre care 5 anterioare intervalului de referinţă, pentru ziua de marţi, 4 ianuarie. Luni, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 era de 2.478. Dintre acestea, 403 erau internate la ATI. În ziua următoare, numărul total de persoane internate cu COVID-19 era de 2.593, dintre care 390 internate la Terapie Intensivă.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share