Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

” Nu sunt de acord să se taie fondurile europene unui stat membru care are politicieni aflați în conflict de interese”

Europarlamentarul PPU(s-l), Maria Grapini, condamnă conflictul de interese și cere să răspundă cei care cheltuiesc banii în mod necuvenit, nu cetățenii!
În prezența comisarului pentru buget și administrație, Johannes Hahn, eurodeputatul PPU(s-l), Maria Grapini, a avut o intervenție fermă, în plenul PE, în cadrul dezbaterilor pe marginea conflictului de interese al premierului ceh, Andrej Babis.
Nu sunt de acord să se taie fondurile europene unui stat membru care are politicieni aflați în conflict de interese. Responsabilitatea trebuie să fie personală și nu colectivă!”, a punctat eurodeputatul Grapini care a avertizat că, din păcate, „conflictul de interese este o boală care se regăsește în foarte multe state membre ale UE”.
Potrivit Mariei Grapini, în contextul în care Europa trece printr-o criză de proporții, economică și sanitară, “s-a scăpat din vedere această maladie privind conflictul de interese la politicieni, la guvernanți, de la miniștri până la premieri”, maladie care nu afectează, din păcate, doar Cehia.
„Trebuie să avem o definiție corectă a acestui concept și trebuie aplicate, fără niciun rabat, sancțiuni drastice, indiferent de țară, de zonă geografică, de culoarea politică a guvernului. Altfel, atât banii UE, cât și cei de la nivel național vor fi cheltuiți de „grupări mafiote” (pentru că nu pot să le numesc altfel). Doresc să fie pedepsiți toți cei care iau acești bani în mod necuvenit și nu să se taie fondurile statului membru și cetățenii să sufere. Repet, banii trebuie să fie luați de la cei care-i cheltuie pe nedrept!”, a spus, în intervenția sa, europarlamentarul Maria Grapini.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share