Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

ONU sesizeaza incalcarea drepturilor omului in estul Ucrainei

Organizatia Natiunilor Unite a sesizat deteriorarea drepturilor omului in estul Ucrainei si Crimeea, intr-un raport eliberat vineri, 16 mai.

Raportul de 36 de pagini, la care a contribuit o echipa a ONU formata din 34 de membri care monitorizeaza Ucraina inca din 2 aprilie, citeaza numeroase exemple de homicid, batai, rapiri, precum si alte crime, comise in cea mai mare parte de catre grupurile ostile guvernului Ucrainei.

Raportul noteaza ca, in timp ce protestele pasnice continua in Ucraina, “acte repetate de violenta impotriva participantilor la proteste”, in special in cazul adunarilor pro-uniune, s-au intamplat, “in cele mai multe dintre cazuri, politia nefacand nimic pentru a preveni violentele”.

In plus, raportul mentioneaza ca 83 de indivizi inca lipsesc dupa protestele initiale din Kiev, notand o crestere a numarului de rapiri si detentii de jurnalisti, reporteri, activisti, politicieni locali, si membri ai organizatiilor internationale in Ucraina estica.
 
Navi Pillay,  Inalt Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, a facut cu aceasta ocazie apel la liderii politici ucrainieni, cerandu-le sa evite inflamarea situatiei in timp ce tara se pregateste de alegeri nationale in data de 25 mai.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">