Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Organizatorii de la CARBAGE RUN au pus în pericol viețile a peste 200 de excursioniști

Salvamontiștii din județele Gorj si Caraș Severin au fost alertați aseară cu privire la existenta unor mașini blocate pe șoseaua care trece prin Gorj , prin Valea Cernei si care leagă Câmpul lui Neag -Hunedoara de Herculane – Caraș Severin.
Zona RÂPA DRACULUI!!!!- NUME PREDESTINAT
S-a făcut mobilizarea de la centrul de Urgență  și echipele de salvamontiști din cele trei județe au ajuns în sectoarele de drum din zonele lor de responsabilitate și au făcut primele evaluari ale situației.
Datorita lipsei de informații corecte și actuale, grupul organizat de mașini s-a deplasat după trakul de GPS dat de organizatori,  intrând pe un drum închis circulației publice și nesemnalizat în acest sens.
Câteva mașini și-au spart băile de ulei , foarte multe și-au distrus tobele de eșapament, situație în care, coloana de mașini s-a oprit pe o lungime de cca 30 km,  așteptând indicații de la organizatori, indicații ce nu putea fi transmise,  datorită lipsei semnalului telefonic.
Alături de polițiști și personalul de la  ISU , salvamontiștii au discutat cu toți conducătorii auto și i-au îndrumat în direcțiile de retragere din zona către județele Gorj, Caraș și Hunedoara.
Au existat și câteva mici intervenții medicale, în principal plagi și traumatisme , rezultate din situații fără legătură cu evenimentul.
Doua persoane au beneficiat de prim ajutor din partea Salvamont Gorj , iar o persoana ce prezenta o stare de epuizare psihică,  a fost predată unei ambulanțe SMURD.
Culmea este că toți participanții, făceau parte din CARBAGE RUN,  cea mai bună excursie rutieră, de cinci zile prin Europa, cu o mașină, care nu a costat mai mult de 500 euro, iar traseul trece și pe la noi prin țară, cei peste 200 de participanți, trebuind să ajungă la Herculane.
A fost cea mai grea  misiune și cel  mai ciudat caz,  în care au intervenit echipajele de la Salvamont și Jandarmeria Montană, SMURD.
Drumul lui Băsescu  este nefinalizat,  și NU este practicabil mașinilor cu garda joasă la sol!!! Trebuie să ai mașină de Offroad că altfel se pot întâmpla evenimente, chiar dintre cele mai periculoase pentru participanți!!!
Chiar la intrarea în Valea Jiului la Aninoasa, este un indicator rutier unde se specifică clar, că în zona Câmpușel DN66A- Valea Iarului se termină drumul.
”Drumul este semnalizat corespunzător ca este închis circulației publice . Dacă un drum se blochează în fata ta și știi că nu se va debloca repede , mergi pe o varianta ocolitoare , nu aștepți zeci de ore sau zile și  au riscat aiurea”au spus salvamontiștii.
Asta ar trebui să le fie învățătură de minte,  pentru a lua în considerare TOATE metodele de informare,  dar mai ales sfatul celor care le-au indicat faptul că,  drumul este închis circulației în PARCUL DOMOGLED.
Iar  pentru organizatori ar trebui să fie luate măsurile legale,  deoarece aveau obligația să verifice starea traseului și nu să pună viețile participanților, în pericol.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share