Patriotismul cardinal! România Pașoptistă – renaște la Alba Iulia!

Veniți Patrioți la Alba Iulia!
27 Martie 1918 – 27 Martie 2022 ! (Ora 12:30 !)
Inima Românismului are nevoie de toți!
Ridicați Tricolorul!
Patriotismul luminat nu este o alchimie cosmică, începe cu țipătul nașterii și sanctificarea în apa Botezului biblic, cu prima mângâiere a mamei și a tatălui! Patriotismul înseamnă ecoul primilor pași pe pământul străbun, ridicarea din țărână a apusurilor tragice… în care încă vuiesc între viață și moarte… sufletele din care se trag toate sufletele românești…! Această Golgotă… este aghiasma noastră sfințită cu țipătul Mântuitorului și incantații dacice!
Patriotismul luminat înseamnă cinstirea sărbătorile negre sau albe, posturi de înălțare, sănătate și izbândă…. înseamnă iubirea spirituală pentru națiunile și culturile lumii, înseamnă păstrarea și slujirea identității, troițe cu sfinți blajini în calea ta și a urmașilor tăi!
Patriotismul nu are Manual de învățătură sau Abecedar, îl iei din mângâierile bunicilor și al părinților, îl iei din vuietul gorunilor de la Țebea, îl iei din Letopisețe și clopotnițe domnești și din pildele voievozilor și cărturarilor!
Patriotismul este sunetul cornului de argint al apelor și munților, țipătul nou născuților și strigătul străvechilor străbuni, este adâncimea cerurilor de deasupra noastră până în adâncimea sufletelor din noi și din adâncimea pământului!
Patriotismul este moștenirea Geto-Daciei, este așezarea Tricolorului în Cancelariile lumii… și în Calendarul Istoriei contemporane și dintotdeauna!
”Ridicaţi Tricolorul, îmbrăcaţi Portul Naţional! Cinstiţi Patria şi Eroii Neamului! Puneţi-i în toate casele şi grădinile, la porţi şi în toate răspântiile! Aşezaţi-i în Sfintele Biserici şi în faţa Troiţelor! Pictaţi în Sfintele Mânăstiri şi Calendare, chipurile sacre ale voievozilor şi cărturarilor martiri…!
Umpleţi cărţile copiilor… cu martirii Neamului Românesc!
Aprindeţi candele în toate cimitirele şi tămâiaţi sufletele nevegheate ale strămoşilor, rostiţi rugăciuni şi jurăminte pentru Ţară! Închinaţi-vă şi puneţi Crucea din vârful degetelor în adâncul pieptului, ca un nou duh!
Ziua Unirii Basarabiei cu România este sărbătorită în fiecare an la 27 martie, fiind instituită prin Legea nr.36/2017.
Proiectul legislativ a fost adoptat de Senat, la 13 octombrie 2015, şi de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, la 14 martie 2017. Potrivit proiectului, Guvernul României şi autorităţile locale şi centrale vor lua măsuri pentru ca în 27 martie să fie arborat drapelul României în conformitate cu Legea 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice. Ziua Unirii Basarabiei cu România poate fi marcată de autorităţile administraţiei centrale şi locale, organizaţiile neguvernamentale, muzee, reprezentanţele României în străinătate, prin organizarea de evenimente şi manifestări publice şi cultural ştiinţifice dedicate acestei sărbători. Autorităţile centrale şi locale pot sprijini material şi logistic aceste manifestări.
La 27 martie 2017, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea nr. 36, care stabileşte că 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România este zi de sărbătoare naţională. Într-un comunicat transmis  de AGERPRES, Administraţia Prezidenţială arată că legea promulgată are o semnificaţie deosebită, aceea de marcare a acestui moment important din istoria României.
Programul ceremoniei!
Imnul Național – arborat Drapelul României!
Cuvântul  Primarului  Pleșa Gabriel!
Personalități cultural-istorice vor evoca ziua Unirii!
Ansamblul Folcloric DOR TRANSILVAN – Cluj!
Decernarea Distincției Unirii oferită de Societatea Carpații – Mihai Eminescu!
Hora și Imnul Unirii!
Inițiatori, concept, participanți:
Primăria Alba Iulia
Consiliul Județean Alba Iulia
Prefectura Alba Iulia
Laurian Stănchescu – scriitor, jurnalist, istoric literar
Maria Cioica – Președinte Astra – Alba Iulia
Ioan Străjan – Istoric
Diana Hațegan Președinte ,,Mișcarea tinerilor patrioți” -Alba Iulia
Vesa Ionel – Președinte Societatea Avram Iancu – Alba Iulia
Tiberiu Groza – Președinte Societatea AVRAM IANCU din România
Nicolae Lupu – Președinte Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” Alba Iulia
Daniela Petronela Anca – artist plastic, stră-strănepoata Martirului Horea
Opruța Daniel – Corespondent la Federatia Romanilor de Pretutindeni FRP TV
Angella Dumitrașcu- jurnalist, scriitor, președintele CLUBULUI DE PRESĂ, coordonator zonal CARAVANA CULTURII.
”Iubită Naţiune Română, eşti însăşi Învierea ta!” a ținut să transmită  Laurian Stănchescu, scriitor, jurnalist, istoric literar!
Distribuie acest articol Oficial Media
Share