Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”Pentru NATO, protejarea infrastructurii submarine critice este esențială”

Secretarul general a organizat  o masă rotundă la sediul NATO între lideri din industrie și experți civili și militari din întreaga structură  NATO. Discuțiile s-au concentrat pe o mai bună înțelegere a amenințărilor la adresa infrastructurii submarine critice și pe împărtășirea celor mai bune practici privind cooperarea și coordonarea.

„Pentru NATO, protejarea infrastructurii submarine este esențială pentru securitatea și apărarea noastră,  pentru protejarea securității și prosperității societăților noastre. Cablurile submarine transportă aproximativ 10 trilioane de dolari în transferuri în fiecare zi, două treimi din petrolul și gazele din lume sunt fie extrase pe mare, fie transportate pe mare, iar aproximativ 95% din fluxurile globale de date sunt transmise prin cabluri submarine”, a spus Jens Stoltenberg.  Secretarul general a subliniat importanța colaborării cu industria care construiește, operează și întreține această infrastructură pentru a spori mai bine securitatea acesteia. NATO lucrează de ani de zile la protecția infrastructurii critice. După sabotarea conductei Nord Stream din septembrie anul trecut, Aliații și-au intensificat prezența militară în regiune. NATO a creat recent, de asemenea, o celulă de coordonare a infrastructurii submarine pentru a  urmări  vulnerabilitățile și pentru a coordona eforturile dintre Aliații NATO, partenerii și sectorul privat. De asemenea, a fost înființat un nou grup operativ NATO-UE pentru reziliență și protecția infrastructurii critice.

A-9-2023-0120_RO

UE și NATO vor face schimb de bune practici, vor spori gradul de cunoaștere comună a situației, vor elabora principii-cheie pentru a îmbunătăți reziliența, inclusiv măsuri de atenuare și acțiuni de remediere. În această etapă, grupul operativ va acoperi patru sectoare: energie, infrastructură digitală, transporturi și spațiu.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share