Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Sorin Bijan expune la Galeria Brateanu, „Imagini de ansamblu”

Figurile umane desenate în cărbune devin un modul pentru ritmul pânzelor. Deși similare, ele au astfel de particularități încât nu pot fi transferate de la o lucrare la alta.

Ca privitori, distanța dintre module ne dă senzația de horror vacui pe suprafețe de valuri și armături umanoide, unde spațiul liber e regulat. Același element ne face să vedem locuri în care modulele se tamponează și se dezbină, nerespectând o distanța uniformă și necesară.

Războirile și luptele fizice dintre indivizi au devenit condensări de module figurative. Încăierările reduc distanța necesară pentru o stare de normalitate. Ca niște gândaci debusolaţi, indivizii pornesc în toate direcțiile. Dinamica aglomerărilor a fost observată în realitatea cotidiană şi în natură, pentru ca apoi să genereze inspirația pentru imagini plastice.

Fluxul uniform de figuri pe același sens de deplasare păstrează nu doar ritmul, ci și distanța de confort. Pe autostradă, ca niște termite, culoarele își păstrează cursul.

Sorin Bijan rămâne creatorul vizual ce își pune figurile desenate în diferite contexte și stări. Acesta îi învrăjbeşte, îi adună, și îi dispersează după bunul plac, în șiruri narativ-vizuale ce amintesc de cadre cinematografice.

Gabriela Robeci

Mulțumim pe această cale celor care au sprijinit acest eveniment, Cramei Varvara din Silagiu, www.cramavarvara.ro şi domnului Gabriel Lungu manager al Agrotur Danubius din Gârnic, www.gernik.ro .

Expoziția rămâne pe simeze până în data de 17 mai. Vă invităm să-l cunoaşteți pe artist şi să descoperiți o parte din opera sa recentă, la un pahar de vin sec, natural, nefiltrat, produs şi ambalat de Solartrak s.r.l. la Silagiu.

Spațiul expozițional este situat pe Strada Lucian Blaga Nr. 8, Timişoara. Pentru informații ne puteți contacta la adresa de e-mail: brateanucostin@gmail.com sau la telefon: 0724523525.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share