Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Piața Revoluției din Târgoviște – Stadiul lucrarilor de reabilitare

Lucrările la Piata Revoluție se desfăsoara conform proiectului stabilit. Daniel Cristian Stan a prezentat cateva detalii intr-o conferinta de presă desfasurata in șantier.

“Este un proiect finanțat din bugetul local, cu o valoare a investiției de aproximativ 1,8 milioane lei, care va fi finalizată iarna următoare, noi sperăm să reușim să finalizăm tot ceea ce facem aici în această toamnă. Este vorba de lucrări importante, lucrări cum nu au fost niciodată realizate în Piața Revoluției din Municipiu Târgoviște.” a spus edilul.

Declarații pe larg:

”S-a îndepărtat pavimentul vechi, va fi montat paviment nou. De asemenea, un mobilier urban modern, spații verzi generoase cu peste 600 de arbori și arbuști care vor fi plantați în această zonă. Trebuie menționat că proiectul nu vizează numai zona în care ne aflăm acum dar și trotuarul integral către Inspectoratul Teritorial de Muncă, un proiect de natură să schimbe și această zonă din partea central a orașului nostru. În paralel se derulează lucrări importante la parcul Mitropoliei.

Piața Tricolorului este aproape de finalizare

Este vorba de câteva zile până când acolo vom avea gata prima investiție importantă din ultimii ani pe zona centrală a orașului nostru. Totodată pentru că discutăm de investiții să spunem că se lucrează în acest moment la unitățile de învâțământ atât pe fonduri europene cât și prin programul national de dezvoltare locală.

PSD Dâmbovița alături de Cristian Daniel Stan și Corneliu Ștefan la alegerile locale din toamnă

Se lucrează la Scoala 8, la Școala 13, se lucrează la Creșa 8, se lucrează la Creșa 13, la Creșa 14, la Creșa 16, se lucrează la Colegiul Național Constantin Carabela. Dar nu numai proiecte la unitățile de învățământ derulăm în aceste zile, se lucrează spre exemplu la Skate Parcul de la U.M. gară, se lucrează Skate parcul de lângă Parcul Chindia, la parcul de la U.M. Gară.

Toate aceste investiții de care am discutat în ultimele momente sunt investiții finanțate prin Programul operational regional 2014-2020 deci pe Fonduri Europene.

În paralel se lucrează și la centura Municipiului Târgoviște

Astăzi se aduc grinzile la podul de la Teiș, se continuă montarea grinzilor și la Pasajul rutier de la Petru Cercel urmând ca în etapa următoare să treacă la suprabetonare și apoi undeva luna viitoare sper să reușim să asfaltăm un prim sens de la Pasajul rutier de la Petru Cercel.

Administrația Locală Târgovișteană așa cum face de patru ani, derulează o serie de investiții foarte importante, spre deosebire de alții care nu au existat pană acum și și-au descoperit acum vocația și de proiectant și de constructori și așa mai departe, noi chiar am fost aproape de târgovișteni și de Târgoviște și reușim în acest moment să derulăm în același timp câteva zeci de investiții urmând ca în perioada următoare să finalizăm cel puțin 6-7 investiții importante pentru Municipiul Târgoviște.

Toate investițile sunt importante și necesare pentru Târgoviște

Indiferent că discutăm despre reabilitarea unităților de Învățământ, despre străzi, despre piețe publice, despre baze sportive. Toate acestea fac parte din portofoliul de proiect care acum este în derulare. Apare precizarea că pe Programul Operațional Regional următor deja pregătim proiectele. Putem discuta spre exemplu de un proiect important pe ceea ce înseamnă șanțul Cetății.  Un alt proiect important pe ceea ce înseamnă extinderea transportului public în  comun. Urmează ca proiectul pe care îl avem în derulare în acest moment și care este în faza de licitație publică dacă ne referim la construirea Depoului, Stațiilor de capăt, reabilitarea străzilor cum ar fi Bulevardul Mircea cel Bătrân, strada Gării, Bulevardul Regele Carol și toate celelalte investiții pe care noi le facem pe proiectul de reabilitare al transportului public în comun.

Spuneam, proiectul  pe care îl vom accesa pe Programul operațional regional următor este un proiect complementar de natură să extindă aceste intervenții de modernizare a transportului public și la zona periurbană a Municipiului Târgoviște, inclusiv pe ceea ce înseamnă cumpărarea de autobuze noi.

Contractul cu Mercedes Benz este deja semnat

Acest contract prevede cumpararea a 28 de autobuze, suntem în licitație pentru diferența de 12 autobuze, urmând ca așa cum am spus, în perioada următoare să depunem și proiectul să deschidem linie de finanțare pentru modernizarea integrală nu numai a transportului public în Târgoviște dar și în zonele limitrofe.” a explicat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share