Planetele și zilele săptămânii. Sambata, guvernata de SATURN

Planetele și zilele săptămânii – Sambata, guvernata de SATURN

Sâmbăta e o zi a austerității, în care e bine să rămânem rezervați, interiorizarea devenind cuvântul de ordine. Practic, putem folosi această zi guvernată de Saturn pentru a evalua ceea ce am făcut pe parcursul săptămânii, pentru a corecta ceea ce nu se potrivește scopurilor noastre și pentru a ne fixa țeluri pe termen lung.

Saturniană prin definiţie, sâmbăta ne pune la dispoziţie o energie nestăvilită, dar severă, ce ne îndreaptă către sarcini şi activităţi majore. Tocmai de aceea, astrologii pretind că sâmbătă este una din cele mai favorabile zile ale săptămânii, ce ne pune la îndemână o sporită productivitate. Spre deosebire de joia stăpânită de Jupiter, în ziua de sâmbătă, Saturn nu se joacă cu munca şi te ajută să duci orice treabă la bun sfârşit.

Sambata va fi ferma si hotarata,cu efort si multa munca, cu rabdare si organizare,cu incercari de auto-cunoastere si de indurare de blocaje,in care clar ne este testata rezistenta si puterea de concentrare,prin asumarea de responsabilitati.Nu merita sa acordam atentie fleacurilor,sa fim scurti si la obiect!

De fapt, această zi este cea mai prielnică pentru a ne pregăti pentru mari planuri şi iniţiative. Se spune că dacă ne punem la punct de sâmbătă tot ce avem de gând să facem în decursul următoarei săptămâni, Saturn ne focalizează energiile în acest sens, şi ne dăruieşte satisfacţii deosebite.

Sâmbăta lucrează în favoarea ta atunci când „lucrezi,” când o foloseşti pentru a-ţi fundamenta demersurile esenţiale, pentru a învăţa şi a a-ţi aduce la zi treburile amânate sau tergiversate.

Conform astrologiei vedice, sâmbăta este potrivită abordării unor chestiuni legale care ne dau bătăi de cap de multă vreme şi rezolvării oricăror altor probleme sâcâitoare. Din această perspectivă, sâmbăta guvernată de Shani ori Saturn, este o zi spirituală, dedicată postului, unor activităţi sufleteşti şi îndepărtării de plăcerile lumii.

În astrologia Ayurveda, sâmbătă eşti sprijinit în câştiguri financiare, în avansarea în carieră, precum şi în cumpărăturile ţinând de mâncare sau cai. Este cea mai bună zi pentru a săpă o fântână. Întrucât zeiţa Dakshina Kali stăpâneşte această zi, ea te ajută să înfrunţi cu succes forţele negative din viaţa ta. Shani, cealaltă divinitate ocrotitoare a sâmbetei, recomandă ca în această zi oamenii să mănânce doar pastă de susan, brinjal negru (un soi indian de vinete) fript, să aibă în casă flori purpurii şi să poarte numai haine negre.

Născuți sâmbătă

Ziua lui Saturn,  zeul roman al agriculturii, justiției și dreptății; în mâna stângă avea o seceră, iar în mâna dreaptă avea spice de grâu. Cei născuţi sâmbăta aspiră către lucruri măreţe. Ei iubesc puterea, fiind predispuşi să ajungă în conducere, sau chiar în politică. Sunt autoritari, independenţi, foarte organizaţi, şi au toate şansele să se situeze pe o treaptă înaltă a scării sociale. Sâmbăra se purta diamantul, regele pietrelor preţioase.

Uşor misterior, chiar secretos, cel născut sâmbăta se face greu înţeles de cei din jur, spun foarte rar „te iubesc” sau cuvinte de apreciere. Dacă te-ai născut sâmbăta îţi pui o mască dură în spatele căreia se ascunde o mare de emotivitate şi sensibilitate.

Iubeşti independenţa, îţi place să te afli, măcar din când în când, printre oameni şi să socializezi, cucerindu-i de cele mai multe ori prin inteligenţă.

Deşi trăieşti după propriile cutume, celorlalţi nu prea le laşi libertate de mişcare şi devii de multe ori răutăcios în preajma lor. Asta până îţi găseşti echilibrul…

IN ASTROLOGIE, Saturn guverneaza zodia Capricorn si casa a X-a. Planeta, numita si „Marele Invatator”, reprezinta energia comprimata a disciplinei, limitarii si structurii. Ne imputerniceste in aplicarea unor obiceiuri si ne ofera dorinta si abilitatea de a deveni maturi prin trairea vietii in conformitate cu anumite reguli si paradigme. Este legata de familie si de sentimentul de securitate si traditie. Saturn are si o influenta negativa, ca toate planetele de altfel, deoarece in dorinta de a stabili standarde in functie timp si ierarhii, ne poate face teama de schimbare si inhibati, dezvoltand conservatorismul. Stabileste rutine si scopuri confortabile, asta pentru a balansa dorinta de expansiune a lui Jupiter. Aceasta este o parte din noi mai degraba refractara decat revolutionara, si ne da capacitatea de a construi structuri solide in viata care ne permit sa prosperam printr-o viata rezervata si temperata. Ambitiile si scopurile care sunt stabilite prin Saturn sunt de obicei accesibile dar cer o munca grea, inceata si de multe ori laborioasa in aplicarea de rutine si standarde. Influentele lui Saturn pot induce pesimism.

Planetele și zilele săptămânii. Ziua de Luni, guvernată de LUNĂ

Planetele și zilele săptămânii. Ziua de Luni guvernata de LUNA are si reputatia de zi a inceputurilor. Actiunile incepute Lunea au continuitate pe tot parcursul saptamanii. Energiile Lunii creeaza o legatura More…

Planetele și zilele săptămânii- Miercuri, guvernată de Mercur

În ziua de miercuri, aflată sub influența lui Mercur, sunt favorizate activitățile intelectuale, precum și cele care presupun comunicare. E ziua potrivită pentru organizarea unor ședințe, consilii, conferințe, More…

Planetele si zilele saptamanii. Duminica, guvernata de SOARE

Duminica este o zi de odihnă și, în același timp, de sărbătoare. Spre deosebire de reținerea recomandată pentru ziua de sâmbătă, e bine ca acum, într-o zi guvernată de Soare, fiecare dintre noisă More…

Planetele si zilele saptamanii. Vineri, guvernata de VENUS

Venus este a doua planetă de la Soare şi al doilea cel mai luminos corp ceresc din timpul noptii, după Lună. Această planetă a fost denumita după zeiţa romană a dragostei şi frumuseţii, Venus. Este More…

Planetele și zilele saptamanii. Marti, guvernata de MARTE

Marţea, în care planeta Marte își exercită din plin influența, trebuie rezervată pentru activitățile care presupun un consum mare de energie, inclusiv fizică. Acum trebuie desfășurate muncile cele More…

Planetele si zilele saptamanii. Ziua de Joi, guvernata de Jupiter

Joi este guvernat de Jupiter, supranumit si “Marele Benefic”, fiind considerata cea mai norocoasa zi din saptamana. In traditia poporului roman, Sfanta Joi protejeaza holdele, fereste oamenii de catastrofe More…

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share