Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Plante care ne ajuta sa avem o digestie optima

Plante pentru o digestie optima

boy1
Anasonul: este utilizat frecvent în colicile abdominale, inclusiv la copii, în combaterea meteorismului, în anorexie, pentru stimularea digestiei, pentru stimularea secreţiei lactate, dureri menstruale, îndepărtarea păduchilor scalpului, scabie, impotenţă, travaliu, în infecţii respiratorii, traheite, bronşite, mai ales în faza uscatã a tusei.

anason

Coriandrul: este utilizat în fitoterapie în caz de tulburãri digestive, dispepsii, meteorism abdominal, anorexie, afecţiuni hepato-biliare, parazitoze intestinale. Extern, uleiul de seminţe de coriandru poate fi aplicat pentru alinarea durerilor de hemoroizi sau a celor articulare din reumatism.

coriandru

Feniculul: sindroame dispeptice, atonie digestiva, balonare, digestie lenta,constipatie, colici abdominale la bebelusi, colita, enterocolita, insuficienta dezvoltare a sanilor si alte caractere feminine, tulburari de ciclu menstrual, tulburari de menopauza, stimularea secretiei lactate la mamele care alapteaza si/sau care prezinta agalactie, insomnie.

fenicul

Chimionul: pentru combaterea colicilor la copii şi la mamele care alãpteazã. La acestea din urmã, preparatele de chimion pot fi utilizate pentru stimularea secreţiei lactate, împreunã cu alte plante cu efect sinergic (anoson, fenicul).
De asemenea, fitoterapia cu chimen este indicată în caz de astm bronşic, dureri de cap, răceală, anorexie, flatulenţă, astenie fizica, cancer de colon şi cancer de piele.

chimen

Carbunele vegetal: folosit din cele mai vechi timpuri ca remediu in cazul bolnavilor diagnosticati ca suferind de “deochi”. De obicei, deocheatii sunt fierbinti (au temperatura), iar una din calitatile carbunelui este tocmai aceea de a scadea febra.
In terapia cu ajutorul carbunelui vegetal ne bazam in special pe calitatea lui de a absorbi bacteriile sau substantele toxice ingerate sau rezultate din metabolism, el fiind utilizat mai ales in intoxicatii cu ciuperci. Tot datorita proprietatilor sale, carbunele mai este folosit ca dezodorizant al incaperilor, al frigiderelor, recipientelor sau chiar la spalatul pe dinti.

Papaya: este o enzima necesara pentru descompunerea si prelucrarea proteinelor. Papaina actioneaza asupra carnii consumate, inainte de a se incepe procesul digestiv al acesteia in stomac. Actioneaza ca un supliment ideal pentru perioadele de dupa mese. Imbunatateste in mod natural digestia si combate neplacerile cauzate de un regim alimentar inadecvat (balonari, jena gastrica, senzatie de “prea-plin” etc). Studiile i-au demonstrat eficienta si in caz de insuficienta pancreatica si chiar in infectii cu paraziti intestinali. Prin continutul sau de antioxidanti Papaya are beneficii anticanceroase, antiimbatranire si detoxifiante, fiind totodata un bun energizant. De asemenea suprima secretia de progesteron la femei, avand in felul acesta proprietati contraceptive. Prin continutul de vitamina C si alte enzime, Papaya accelereaza cicatrizarea plagilor si vindecarea postoperatorie. De asemenea imbunatateste functiile vizuale si totodata previne arsurile solare si cancerul de piele datorita continutului de beta-caroten, substanta care se depune la nivelul pielii si are rol protector, inlaturand efectele negative ale razelor solare.

papaya

Ananasul: fruct este, de asemenea, un aliat in procesul digestiei, fiind permis imediat dupa o masa copioasa. Ananasul proaspat reduce disconfortul dat de balonare, constipatie sau diaree. Este unul din cele mai bune diuretice naturale, gratie continutului ridicat de celuloza (fibre), care grabeste digestia si curata toxinele de pe peretii colonului. Daca suferi de o lipsa de aciditate, vitaminele A si C din compozitia ananasului, contribuie la echilibrarea aciditatii. Ananasul are un deosebit rol energizant, datorita mineralelor si vitaminelor B.

pinapples

Kiwi: indeplineste cu seriozitate rolul de a tai agreata si de a stimula stomacul sa produca mai mult acid, pentru a mistui mai iute alimentele. Kiwi, mai mult ca oricare alt fruct, iti asigura de trei ori doza necesara zilnic de vitamina C. Contine, de asemenea, cantitati importante de potasiu, fosfor,calciu, fier, zinc, mangan, dar si vitaminele A, E, K, grupa B.

 

Adrian Udrea- fitoterapeut, nutritionist

plantevindecatoare@gmail.com

http://terapienaturala.blogspot.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share