PNL DÂMBOVIȚA: ”nu dorim să fim părtași la un demers pur electoral pe care îl face PSD”

gabriel-plaiasu-pnl-dambovita

Plenul Camerei Deputaţilor în data de 7 noiembrie 2016, Ordonanţa 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în Educaţie şi Sănătate în medie cu 15%. Au votat „pentru” 184 de deputaţi, iar unul nu şi-a exprimat votul. Liberalii au lipsit de la vot, dar au acuzat ulterior că, în sală, au fost mai puţini deputaţi decât numărul minim necesar pentru îndeplinirea cvorumului de şedinţă.

PNL susține cu toată tăria că aceste două categorii profesionale sunt îndreptățite să solicite niște salarii mai mari, insă nu dorim să fim părtași la un demers pur electoral pe care îl face PSD, călcând în picioare Legea responsabilități fiscale, care spune clar la art.17: Cu 180 de zile înainte de finalul mandatului unui Guvern, nu este permis să se intervină asupra unor măriri salariale. Susținem demersul Guvernului Cioloș de a ataca la Curtea Constituțională această lege. PNL dorește să facă dreptate prin legea salarizării unitare atât salariaților din educație cât și celor din sănătate și nu numai. Nu dorim să intrăm în jocul electoral al PSD, nu vrem să realizăm discriminări în clasele profesionale din țară. Este de apreciat demersul guvernului Cioloș de a nu arunca bani pe piață înainte de campania electorală așa cum s-a întâmplat de atâtea ori în alte campanii. Știți bine câți bani ajungeau la primării să se miște la parlamentare sau la prezidențiale.” a declarat Gabriel Plăiașu, prim-vicepreședinte al PNL Dâmbovița, într-o conferință de presă susținută astăzi de la sediul organizației.

Dacian Ciolos a acuzat de asemenea că modificarile aduse OUG 20 în Parlament s-au facut într-o abordare populistă, electorală a politicii salariale, fără o analiză și fără o dezbatere solidă, care riscă din nou să pună orice guvern va veni în imposibilitatea de a adopta o lege a salarizarii unitare, care să rezolve problema inechităților din sistemul public.

Liderul PNL, Gabriel Plăiașu a concluzionat: ”Veți întreba de ce nu a venit Guvernul Cioloș cu legea salarizării; deoarece aceste demers a fost blocat de la distanță de PSD și românii trebuie să afle cum minte PSD în apropierea campaniei electorale, făcând niște promisuni ce nu pot fi susținute, ce nu pot fi acoperite din punct de vedere bugetar. În realitate, firma TEAMNET care este controlată de domnul Sebastian Ghiță, și care deține toată baza de date din Revisal, a încheiat contractul cu Ministerul Muncii și ulterior au refuzat să pună la dispoziția Ministerului aceste informații, pentru ca Guvernul să înceapă să lucreze concret pe marginea acestui proiect de lege, privind salarizarea unitară.”

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share