Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Prelungirea stării de urgență. Îngropăm definitiv România?

”Evenimentele din jurul nostru au făcut necesară și această conferință de presă (online), pentru a răspunde unor subiecte stringente: Dacă s-a prelungit starea de urgență ce facem, îngropam definitiv România?

? Decretul privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României ?votul parlamentarilor PRO ROMÂNIA și argumente / îngropăm definitiv România din punct de vedere economic?

PRO România păstrează atitudinea inițială, aceea de a nu vota pentru prelungirea stării de urgență. „Probabil vom fi singurul partid care ia această decizie, dacă ne raportam la declarațiile publice de reprezenanții celorlalte partide politice în comisiile de specialitate avizatoare ale proiectului de lege. Nu am votat nici primul decret de instituire al stării de urgență, nu îl vom vota nici e cel de prelungire.”

Senatorul Adrian Țuțuianu susține că decretul nr. 240 din 14 aprilie 2020 este nelegal, lucru ce ar putea fi consemnat de mai mulți specialiști, chiar atacat în instanța de contencios administrativ. Acesta încalcă dispoziții constituționale, se restrâng drepturi și libertăți cetățenești. Prin decretul amintit, președintele intervine în noi domenii de reglementare.

26 apilie, 2020:

Suedia a reușit fără izolare. Experimentul dă semne că merge


Mesaj dur pentru români, de la Raed Arafat


Consecințele politice anintite de președintele PRO România Dâmbovița sunt următoarele:

  • Parlamentul a fost uzurpat din rolul de legiuitor.
  • Controlul Parlamentar asupra activității Guvernului  este inexistent.
  • Au fost suspendate norme juridice care privesc transparența administrației publice.
  • Președintele devine astăzi cel mai important jucător prin încălcarea Constituției, „el este si legiuitor și executiv și ia decizii și în domeniul legat de puterea judecătorească.”

Alte subiecte prezentate în conferință:

? Criza economică, evaluări, perspective, oportunități / rectificarea bugetară – analiză preliminară ?Guvernul ține cont de situația dramatică a firmelor românești sau e interesat doar de sancțiuni și profit financiar în zona de partid?

? „Festivalul” nebun al amenzilor – sancționarea fără discernământ a unor oameni?

? Acordul dintre Patriarhia Română și Ministerul de Interne / ieșirea președintelui Iohannis / jocul politic și de capital electoral prestat pe seama unui subiect ultra-sensibil

? Poziția PSD cu privire la prelungirea stării de urgență / „Una vorbim, alta fumăm”?

? „România Normală” – numirile PNL Dâmbovița în fruntea unor instituții din județ (am trecut de la Coreea de Nord a Rovanei Plumb la Coreea de Nord a Partidului Național Liberal).”

Adrian Țuțuianu, președinte Pro România Dâmbovița, videoconferință 16 aprilie 2020:

 

26 apilie, 2020:

Suedia a reușit fără izolare. Experimentul dă semne că merge


O sinteză completă a pierderii libertăților după 30 de ani:

Încălcarea drepturilor omului vs. coronavirus. S-a creat un precedent extrem de periculos


Mesaj dur pentru români, de la Raed Arafat


 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share