Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Suedia a reușit fără izolare. Experimentul dă semne că merge

Am publicat cu o lună în urmă, mai exact pe 29.03.2020, un articol în care prezentam experimentul suedez prin care ministerul sănătății a considerat să aplice educația în astfel de epidemii, măsuri de dezinfecție și igienizare, dar a refuzat izolarea și carantina pentru cetățenii săi. Astăzi, Suedia a reușit fără izolare, ultimele semne fiind îmbucurătoare.

Acum guvernul ceh:

Virusul se stinge singur. În câteva zile ne reluăm viața socială, declară imunologul Le Foche


Fredrik Erixon a scris pentru The Spectator că este fericit că nu s-au adeverit criticile celor care afirmau că în Suedia va fi dezastru.

”Sunt fericit să spun că aceste temeri nu s-au materializat. Dar presiunea pusă pe Suedia pentru a-și schimba tactica nu a dispărut. Noi nu am cedat. Suntem precauți, stăm în casă mult mai mult. Dar școlile și magazinele au rămas deschise. Spre deosebire de unele țări de pe continent, nimeni nu ne întreabă „unde ne sunt hârtiile” când ne plimbăm prin oraș. Poliția nu ne oprește ca să ne interogheze de ce stăm atât de mult timp afară. Autoritățile mai degrabă încurajează acest lucru. Nimeni nu se uită în plasele noastre ca să vadă dacă achiziționăm doar lucruri esențiale.”

Criza actuală între o boală a trupului sau invenția unor minți bolnave:

Cătălin Ivan (ADN): „Domnule Klaus Iohannis, dacă nu-i vreți pe români în stradă, în față la Cotroceni, dați-le viețile și libertățile înapoi!


Un decret ridicol, carabinierii care amenință preoții din biserică, elicopterele care controlează cine aleargă pe o plajă goală


Dr. Rashid Buttar afirmații devastatoare despre situația actuală: ”Fauci a ajutat la crearea Covid 19”

O sinteză completă a pierderii libertăților, poate cea mai gravă din istorie:

O erodare a libertăților nemaivăzută de la Al Doilea Război Mondial


”În urmă cu două săptămâni am scris despre „experimentul suedez” în „The Spectator”. În timp ce lumea intra în carantină, Suedia a ales o abordare diferită pentru a se lupta cu coronavirusul: orașele, școlile și restaurantele au rămas deschise. Criticii au considerat că este ceva complet nebunesc: virusul va avea posibilitatea să se răspândească mult mai rapid decât în alte zone, ni s-a spus, lăsând în urmă mii de morți. Spitalele vor arăta ca pe timp de război.

Cum Suedia se afla cu două săptămâni în urma curbei epidemiei față de Marea Britanie, majoritatea experților britanici au susținut că vom plăti prețul acestei strategii atunci când ne vom afla pe vârful curbei. Stai să vezi peste două săptămâni ce se va întâmpla, mi-au spus. Să vedem ce mai zici atunci. Așa că iată-mă, m-am prezentat,” declară Fredrik Erixon.

BreakNews. Nervii sunt intinși la maxim în Europa:

Deputata Sara Cunial a rupt decretele stării de urgență: „Am fost spionați, subjugați, tratați ca niște infractori de un guvern, care în două luni ne-a distrus drepturile fundamentale, naturale și constituționale

Anders Tegnell nu recomandă carantina

Agenția de Sănătate Publică și „epidemiologul șef” Anders Tegnell și-au păstrat calmul și în continuare nu recomandă carantina. Sunt criticați de cei care fac modelări științifice, dar agenția rămâne fidelă propriului model despre cum va evolua virusul și care va fi presiunea pusă pe spitale. Guvernul ascultă de recomandarea agenției și niciun partid din opoziție nu cere carantina. Mai degrabă, sondajele arată că suedezii sunt foarte convinși de justețea măsurilor liberale luate de guvern.

Așadar, de ce nu își schimbă strategia Suedia în lupta cu virusul? „Răul din lume vine întotdeauna din ignoranță” susținea Camus în Ciuma – o carte care descrie suferința oamenilor când o molimă lovește societatea. Iar în ultimele săptămâni, oamenii de știință și observatorii s-au aventurat cu această explicație în mod public: poate că refuzul Suediei de a se alinia la politica globală vine din aceea că Tegnell și echipa lui sunt niște mici burghezi mărginiți?

Suedia a reușit fără izolare
Suedia a reușit fără izolare. Fotocredit: Fredrik Erixon, The Spectator, 21.04.2020

Citește și:

”Oamenii nu trebuie ținuți în case”, afirmă virologul Hendrik Streeck


Florin Călinescu: Scopul e să vadă dacă frica funcționează, deci ADIO LIBERTATE!


Un grup format din 22 de oameni de știință au avansat această acuzație într-un editorial apărut în Dagens Myether, făcând apel la guvern să renunțe la oficialii ignoranți din Agenția de Sănătate Publică. Săptămâna trecută, un editorial din Daily Telegraph a avut aceeași temă și a extins explicația la întreaga populație: suedezii au fost păcăliți de niște autorități ignorante și de epidemiologul șef care a devenit sedus de propria faimă apărută de nicăieri.

S-a spus că încrederea noastră în guvern este atât de mare, iar marja noastră pentru dizidență atât de mică, încât nici nu concepem să criticăm guvernul pentru „trădarea rușinoasă a efortului național.” Un ziarist de la o televiziune franceză cu care am stat de vorbă, recunoștea cumva timid că „e aproape ca și cum ne-am dori ca Suedia să eșueze pentru că atunci am ști că ei, și nu noi, sunt cei cu care este ceva în neregulă.” afirmă sursa citată.

Cătălin Ivan (ADN): „Domnule Klaus Iohannis, dacă nu-i vreți pe români în stradă, în față la Cotroceni, dați-le viețile și libertățile înapoi!

Prof. dr Vasile Astărăstoae – De ce OMS nu a solicitat autopsia la cei morți de COVID

Există, de asemenea, semne încurajatoare că infecțiile încetinesc atât în Stockholm, regiunea cea mai afectată, cât și în restul țării. Agenția de Sănătate Publică estimează că 100.000 de oameni vor ajunge la spital infectați cu Covid-19: numărătoarea actuală, aproape de 14.800, sugerează că ne aflăm în linii mari în acord cu această predicție, dacă nu chiar sub ea.

Suedia nu a declarat „victorie” – departe de aceasta. Încă ne aflăm la începutul pandemiei și nimeni nu știe încă cum se va răspândi virusul odată de restricțiile vor fi ridicate și care va fi mortalitatea în exces după ce totul se va fi terminat. Suedia nu știe care este mărimea icebergului – câți oameni au avut virusul doar cu simptome moderate sau fără simptome. Va fi în continuare neclar cel puțin pentru următoarele săptămâni dacă Suedia (și în special Stockholm) au dezvoltat o formă de imunitate de grup.

Acum guvernul ceh:

Suedia a reușit fără izolare. Experimentul arată că merge bine

Un test efectuat recent la Karolinska sugera că 11% din locuitorii Stockholmului au dezvoltat anticorpi împotriva virusului. Profesorul Jan Albert, care a condus aceste teste, spune că rata cel mai probabil este mai mare – poate substanțial mai mare.

Până acum au testat doar un mic eșantion de donatori, iar aceștia pot dona doar dacă sunt sănătoși și nu au simptome. Albert crede că situația actuală nu este departe de ceea ce sugera prof. Tom Britton într-un studiu publicat săptămâna aceasta, și anume că între 25%-40% din populația Stockholmului are virusul iar regiunea va atinge imunitatea de grup la sfârșitul lui mai. Agenția de Sănătate Publică pare să gândească în aceeași termeni: până la 1 mai, 30% din populația capitalei va fi avut virusul, estimează într-un studiu.

Citește și:

Epidemiolog renumit către Angela Merkel: ”numărul deceselor Covid este fals

Aceste rezultate sunt încurajatoare, chiar dacă sunt predicții informate și nu realitate observată. Dar ele nu vor schimba politica suedeză prea curând. În fapt, toate necunoscutele din jurul acestei pandemii sunt parte din argumentul Suediei pentru a menține o abordare liberală. Trebuie să planificăm măsuri de distanțare socială puternică care să rămână în funcțiune mult timp de acum încolo, iar ele nu vor funcționa dacă sunt mai dure decât este cazul.

Politicile de izolare socială au consecințe uriașe asupra sănătății publice

Mai există un argument pentru această politică. Carantina afectează libertățile civile: în Suedia aceste libertăți sunt, cu unele excepții, intacte. Politicile de izolare socială au consecințe uriașe asupra sănătății publice. Și sunt profund dăunătoare economiei.

Suedia nu reprezintă o excepție: economia noastră s-a prăbușit ca un pietroi în ultima lună. În orașul în care locuiesc, Upsala, anunțurile de faliment apar acum pe multe vitrine și aud în fiecare zi de prieteni și cunoștințe care și-au pierdut slujbele sau micile afaceri. Producția națională a încetinit deoarece comerțul global s-a închis. Giganții industriali ca ABB sau Sandvik încă produc, dar nu pot livra marfa în alte țări. Producătorii de mașini ca Volvo și Scania au decis să-și închidă fabricile devreme în martie, deoarece nu puteau face rost de componente din alte țări.

Citește și:

Dr. Annie Bukacek: ”Medicii sunt instruiți să scrie Covid 19 în fișa decesului”, indiferent de boală”

Așadar, Suedia nu se îndreaptă spre carantină. Iar echipa Tegnell nu se panichează și nici nu încearcă să-și salveze reputația. Marea majoritate a oamenilor cred că Suedia a avut o politică echilibrată și eficientă. Toată lumea este supărată pentru ceea ce se întâmplă în casele de bătrâni – unde survine cea mai mare parte a deceselor – și că stocurile de echipamente erau atât de mici. Unii oameni vor fi trași la răspundere. Unele capete vor pica. Dar impresia mea este că Tegnell va rămâne în funcție. Sursa: The Spectator, autor- Fredrik Erixon

Criza actuală între o boală a trupului sau invenția unor minți bolnave:

Cătălin Ivan (ADN): „Domnule Klaus Iohannis, dacă nu-i vreți pe români în stradă, în față la Cotroceni, dați-le viețile și libertățile înapoi!


Un decret ridicol, carabinierii care amenință preoții din biserică, elicopterele care controlează cine aleargă pe o plajă goală


Dr. Rashid Buttar afirmații devastatoare despre situația actuală: ”Fauci a ajutat la crearea Covid 19”

O sinteză completă a pierderii libertăților, poate cea mai gravă din istorie:

O erodare a libertăților nemaivăzută de la Al Doilea Război Mondial

Europa fierbe:

Proteste sâmbătă în Germania:“Libertatea nu e totul, dar totul fara libertate e nimic”

BreakNews. Nervii sunt intinși la maxim în Europa:

Deputata Sara Cunial a rupt decretele stării de urgență: „Am fost spionați, subjugați, tratați ca niște infractori de un guvern, care în două luni ne-a distrus drepturile fundamentale, naturale și constituționale

Pe aceleași subiecte:

Virusul se stinge singur. În câteva zile ne reluăm viața socială, declară imunologul Le Foche

Prof. dr Vasile Astărăstoae – De ce OMS nu a solicitat autopsia la cei morți de COVID

Cătălin Ivan: Adevărurile ascunse în spatele isteriei coronavirus

Florin Călinescu: Scopul e să vadă dacă frica funcționează, deci ADIO LIBERTATE!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share