Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

PRIMA ZI A FESTIVALULUI BABEL IN TARGOVISTE

Ieri, 17 iunie a avut loc deschiderea si prima zi a Festivalului Babel la Teatrul Municipal Tony Bulandra din Targoviste.
Au deschis festivalul, directorul Teatrului Municipal Tony Bulandra, Constantin Ranin, alaturi de primarul orasului Targoviste, Gabriel Boriga. 

De asemenea au fost prezenti artisti de diferite nationalitati, artisti romani, dar si iubitorii de teatru si frumos din Targoviste. La deschidere au mai luat cuvantul, Mircea Laslo, PR-ul acestui festival, Ioana Craciunescu, actrita de teatru si film, Dan Mircea Cipariu, presedinte Uniunea Scriitorilor din Romania, sectia poezie, Simona Tanasescu, consilier de stat pentru Cultură în Guvernul României.

 Constantin Ranin:
Este o mare onoare si fericire pentru mine, ca dupa 4 ani Festivalul Babel se reia, nici nu se putea pentru o tara babilonica sa nu revenim la Babel,  sa ne apropiem de iubire si Dumnezeu.Imi  doresc ca acest Babel sa fie un turn al pacii si sa ajungem in ceruri nu atunci cand isi doresc altii ci atunci cand ne dorim noi. Multumesc tuturor celor prezenti, unii au venit de foarte departe, peste 40 de nationalitati vor fi reprezentate in acest Babel, cred ca este inceputul unui nou inceput. Ne dorim transformarea acestui Babilon intr-un loc de cultura, unde putem sa mai speram in ceva bun, un Babel al intalnirilor inteligente, al intelegerii si al iubirii.

Gabriel Boriga:
Incepand din acest an din 2014 se deschide un nou capitol si o noua era a Babel festului la Targoviste. O sa facem din Babel fest un festival din ce in ce mai apreciat, cu un public dornic de cultura, un festival ce aduce cu sine idei indraznete. Asa cum ati vazut domnul Ranin nu a venit niciodata cu lucrurui simple, usoare sau banale. Babel este un proiect care vrea sa fie altfel in sensul multiculturalismului si in sensul unor minti deschise. Babel va intra intr-o noua era a dezvoltarii din acest an.

 Dan Mircea Cipariu, presedinte Uniunea scriitorilor din Romania, sectia poezie
Sunt bucuros ca Targovistea nu e un capat de univers ci este o deschidere de cultura si minte si acest Babilon ne indeamna la bunastare sufleteasca si la o energie culturala intr-o lume din ce in ce mai marcata de rau. Vivat Babel Fest , Vivat Targoviste, Viva literatura.La orele 21:00 in Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra s-a jucat piesa „Condominio Occidentale”, pusa in scena de catre actori veniti din Italia ce apartin ascociatiei TeArca. Asociație fondată în 2006, TeArca este de asemenea un atelier de teatru compus din 20 de artiști profesioniști, din care 12 sunt fie complet, fie parțial nevăzători. Compania a realizat până acum două spectacole, care au fost reprezentate în mai multe teatre din Roma și din Italia.
Fiecare spectacol are proiectata traducerea in limba romana.

Programul BABEL FEST


Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin