Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Primăria Târgoviște – acțiune de combatere a insectelor de disconfort prin pulverizare aeriană

 Primăria Municipiului Târgovişte informează că în perioada 30 august – 6 septembrie 2023, în intervalul orar 06.00 – 10.00, se va executa a doua acțiune de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi, tigru de platan, gândaci etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa Municipiului Târgovişte (inclusiv în cartierele Priseaca şi Sagricom).

Acțiunea se va efectua în prima zi a intervalului, iar în cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină), la termenul menționat, acțiunea se va reprograma pentru următoarea zi propice acestei activități.

Substanţa folosită pentru combaterea dăunătorilor este insecticidul „SOLFAC TRIO 140 NF”, produs avizat de Ministerul Sănătății. Acesta nu este dăunător oamenilor și nici pentru mediul înconjurător, însă este toxic pentru albine și organismele acvatice.

Pentru evitarea intoxicațiilor familiior de albine se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 kilometri față de locul unde se execută tratamentul.

De asemenea, trebuie evitat pășunatul și consumul de fructe în zonele supuse tratamentului.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share