Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Preturile asigurarilor RCA sunt in scadere

Conform Comunicatului transmis de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara in data de 08 august 2022, in primele 6 luni ale anului 2022, preturile la asigurarile RCA s-au stabilizat si chiar sunt in scadere

Preturile asigurarilor RCA

Veste buna pentru toti detinatorii de autovehicule din Romania, Autoritatea de Supraveghere Financiara confirma informatiile aparute in ultimul timp cu privire la preturile asigurarilor RCA.

Astfel, preturile medii platite pentru politele RCA s-au stabilizat si chiar au intrat pe un trend descendent, incepand cu cel de-al doilea trimestru al acestui an.

Prima medie pentru persoane fizice era de 904 lei la finalul lunii iunie, fata de 913 lei la finalul lui martie. La persoane juridice, prima medie a ramas aproximativ la acelasi nivel, fiind de 1.984 de lei, fata de 1.943 de lei in martie.

Ieftinirea asigurarilor RCA este o veste buna pentru toti posesorii de autovehicule, acestia au posibilitatea sa gaseasca asigurari online ieftine avand in vedere ca piata asigurarilor online este intr-o continua ascensiune.

Potrivit unui studiu al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) in colaborare cu Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) aproximativ 21% dintre romani au incheiat asigurari online in 2022, cu 3 procente mai mult decat anul trecut.

Raportat la prima parte a lui 2021, cresterile preturilor sunt inca substantiale, insa stabilizarea si chiar usoara scadere la nivelul persoanelor fizice reprezinta semne pozitive care arata ca diversificarea pietei are rezultate palpabile.

Astfel, datelor oficiale pe care le detine ASF confirma faptul ca piata asigurarilor RCA, dupa prima jumatate a anului 2022, a reusit sa depaseasca efectele falimentului City Insurance, fostul lider din domeniu.

Acest lucru s-ar datora masurilor fara precedent, luate de ASF, atat in ceea ce priveste legislatia in domeniu, cat si in ceea ce priveste activitatea de control si supraveghere.

De preturile reduse la politele RCA beneficiaza atat clientii care-si reinoiesc asigurarea RCA cat si clientii care incheie o asigurare RCA pentru inmatricularea unui vehicul.

Euroins ramane este liderul pietei RCA cu o cota de piata de circa 32% urmat de Groupama cu 21% cu Allianz Tiriac cu aproximativ 19%.

Piata este una foarte concentrata, cu exceptia Generali toate companiile care vand RCA in Romania au cote de piata de peste 6%, chiar si Axeria Iard care a intrat in piata la sfarsitul anului 2021.

Autoritatea de Supraveghere Financiara este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital si contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share