Primăria Târgoviște, lucrări de reabilitare și modernizare pe Bulevardul Castanilor

Primăria Târgoviște derulează în această perioadă lucrări la infrastructura rutieră pe Bulevardul Regele Carol ( cunoscut și ca Bulevardul Castanilor), activitate care se va finaliza în luna aprilie când vor debuta intervențiile pe Bulevardul Mircea cel Bătrân.

”Cel mai cunoscut bulevard din municipiul Târgoviște face obiectul unui proiect de modernizare, reabilitare a părții carosabile, a trotuarelor. Se reface inclusiv terasementul, se vor turna două straturi de asfalt. Pe zona de trotuare se intervine în prezent, o parte sunt finalizate. Nu se vor tăia castanii așa cum am auzit anumite discuții, cei care sunt în pericol să cadă vor fi înlocuiți.

Zona se va transforma și va fi o bandă dedicată transportului local, astfel încât va fi interzisă parcarea pe Bulevardul Castanilor, a fost o condiție de alocare a banilor de la UE. Se dorește scăderea indicelui de poluare, încurajarea utilizării mijloaceleor de transport în comun. Mai sunt orașe în țară cu asemnea proiecte, au fost nemulțumiri la început, dar trebuie să înțelegem că nu mai putem să sufocăm municipiul Târgoviște cu atâtea mașini.

Prețul la combustibil a crescut, poate fi un motiv de folosire a mijloacelor de transport în comun. Prețurile la bilete nu au crescut și Primăria Târgoviște asigura plata unei diferențe de tarif pentru costurile pe care le are operatorul, important este ca transportul public să fie utilizat cât mai intens, pentru a scădea aglomerația și vom atinge și obiectivul de reducere a noxelor.

În afara de acest bulevard vor beneficia de lucrări de reabilitare și alte străzi: Strada Gării, pasajul de lângă Pavcom, Bulevardul Mircea cel Bătrân – refacere integrală, strada Locotenent Stancu Ion, depoul de la Complexul Turistic de Natație, cele trei stații de capăt care vor fi realizate în cadrul acestui proiect, la care se adăugă stațiile de traseu, de călători (28 într-o primă etapă), toate acestea cu o valoare de peste 120 de milioane de lei. Este cel mai mare proiect pe fonduri europene accesat de administrația locală”, a precizat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi.

Legat de infrastructura rutieră, tot pe fonduri europene, edilul a mai precizat că se află în lucru un alt proiect important, pe Anghel Saligny, în valoare de 43 de milioane de lei ”și vizează în afara unor intervenții punctuale pe străzile din microraioanele nr. IX, IV și III și lucrări importante de reabilitare și modernizare la arterele principale din Târgoviște: Bulevardul Independenței, Bulevardul Libertății, strada Calea Domnească. Termen de finalizare al lucrărilor este anul acesta.”

Administrația locală lucrează în paralel și la extinderea parcărilor, în prezent pe strada Păcii din cartier CFR, urmând ca toate zonele cu probleme să fie verificate și extinse, pentru că au fost făcute foarte multe solicitări în acest sens din partea cetățenilor.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share