Primăria Timișoara face încă un pas spre tranziția către o instituție digitală

Primăria Municipiului Timișoara a lansat, luni, procedura de achiziție a serviciilor de asistență și consultanță informatică pentru analiza privind gradul de pregătire al Primăriei Municipiului Timișoara pentru trecerea la un mod de lucru digital și achiziționarea de servicii de consultanță, expertiză și asistență tehnică în domeniul IT/Digitalizare.

Primăria Timișoara trebuie să devină, încă din acest an, o instituție transparentă, care ține pasul cu tehnologia îmbunătățind permanent modul de lucru atât între diversele departamente, cât și în interacțiunea cu cetățenii, prin oferirea de servicii predictibile și rapide.

În acest context, Primăria Municipiului Timișoara a planificat revizuirea completă a modului de lucru curent din cadrul instituției. Un prim pas în acest sens este inițierea procesului de transformare digitală menit să conducă la renunțarea la modul de lucru bazat pe suport de hârtie și trecerea la un format 100% digital. Pentru a asigura succesul proiectului este necesară analizarea proceselor de lucru actuale, precum și evaluarea obiectivă a îmbunătățirii acestora în perspectiva procesului de digitalizare. Practic, se va realiza o hartă a proceselor actuale din primărie, digitalizate sau nu, urmând să fie punctate acele zone lipsă pentru ca instituția să devină una 100% digitală, iar departamentele sale să folosească soluții software interoperabile, nu fragmentate, cum sunt acum.

În prima etapă sunt vizate de acest audit patru direcții/compartimente ale Primăriei Timișoara: Direcția de Urbanism, Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara, Direcția de Evidență a Persoanelor și Serviciul Juridic.

Câștigătorul acestui contract va sprijini echipa instituției și serviciile de specialitate în determinarea cerințelor atât în cadrul comunicării interne, cât și în cadrul interacțiunii cu cetățeanul, astfel încât acestea să asigure pe cât posibil reutilizarea/integrarea sistemelor existente valide. Se va urmări și gradul de pregătire al instituției pentru digitalizarea activităților făcute încă pe hartie.

Serviciile de consultanță se impun a fi contractate dată fiind complexitatea activităților și necesitatea realizării lor de către o entitate independentă.

Consultantul va studia și analiza informațiile găsite semnalând gradul de digitalizare, precum și zonele critice și verigile lipsă din resursele, procesele și datele analizate.

La finalul celor trei luni de contract, acesta va preda o listă cu sumarul punctelor de mai sus împreună cu recomandările către conducerea instituției pentru a repara zonele critice și a construi un plan de digitalizare 100% a instituției.

Costul estimativ al acestui serviciu este de 100.000 de lei (fără TVA), durata contractului fiind de 3 luni.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share