Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Pro România trebuie sa fie vocea drepturilor castigate

1 Mai 1886, mișcarea sindicaliștilor din Chicago (o demonstrație cu peste 90.000 de oameni – 40.000 de greviști) pentru următoarea rezoluție: „8 ore să constituie ziua legală de muncă”.
Senatorul Adrian Țuțuianu susține că ce s-a întâmplat ulterior, în România: semnificația originală a sărbătorii a fost alterată de manifestarea propagandistică a regimului comunist, după 1990: sensul a fost maculat de la petrecerile cu mici și bere.
Astăzi se vorbește despre drepturi câștigate ale lucrătorilor, despre protecție împotriva exploatării, despre siguranță la locul de muncă. Sunt pași care s-au făcut în timp, prin sacrificiu. „Fondul problemei rămâne valabil pe mai departe și eu cred că noi, în PRO ROMÂNIA, ca partid de Centru-Stânga, trebuie să vorbim despre felul în care sunt respectate (sau nu) reglementările interne și convențiile internaționale la care România este parte, despre încălcarea normelor juridice privind dreptul la muncă, durata muncii, condițiile de muncă, dreptul la odihnă, dreptul la asociere, dreptul la grevă. PRO ROMÂNIA trebuie fie vocea acestor drepturi.” a transmis președintele PRO România Dâmbovița.
„Eu știu ce înseamnă munca. Am muncit de mic. Este și motivul pentru care mi-a plăcut mereu să am lângă mine oameni serioși, care înțeleg că rezultatele bune nu sunt gratuite, ci câștigate prin efort. Așa vreau să fie și #ProRomânia ??
❗️Cred că primul exemplu trebuie să-l dăm noi, oamenii politici și să ne întoarcem rapid la muncă, în Parlament, în procedură obișnuită, cu prezență fizică acolo. N-o să obosesc să spun asta până când se va întâmpla.”
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin