Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Probleme noi in vechiul sistem medical

Criza nationala de vaccin antihepatic pentru nou-nascuti a afectat si judetul Dambovita. De o luna de zile la Directia de Sanatate Publica nu se mai gaseste nicio doza de vaccin, insa Ministerul Sanatatii ii asigura pe cetateni ca aceasta situatie va fi remediata cat mai repede cu putinta.

HB1
Hepatita reprezinta una dintre cele mai serioase probleme de sanatate din Romania. Medicii de specialitate spun ca in anii urmatori ne putem astepta la o explozie a numarului de cazuri de ciroza si cancer in randul celor infectati. A devenit deja o traditie, ca in fiecare an maternitatile sa ramana fara vaccin HB pentru imunizarea nou-nascutilor impotriva hepatitei B. Neimunizati, bebelusii ajung in familie si in comunitati in care exista focare de boala si astfel Romania ramane pe un nedorit loc fruntas in Europa. Suntem pe locul doi in Europa si pe locul patru in lume la numarul de decese provocate de bolile hepatice, conform datelor raportate de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Specialistii anunta ca situatia este din ca in ce mai grava.

HB

“De la 1 ianuarie 2014 pana la 30 iulie 2014 s-au inregistrat la sectia Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta din Targoviste, la copii, 22 de hepatite acute de tip A si un caz de hepatita non A-non B. “ (Elena Firoiu – purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste)

De asemenea, de la inceputul anului au fost inregistrate cazuri de hepatita si la adulti: 13 de hepatita acuta de tip A, 3 cazuri de hepatita acuta de tip B si 2 cazuri de hepatita non A-non B .

De o luna de zile la Directia de Sanatate Publica Dambovita nu se mai gaseste nicio doza de vaccin antihepatic, insa in urma unei initiative a Ministerului Sanatatii, in luna august in maternitatile din toata tara vor ajunge 50.000 de doze vaccin impotriva hepatitei B, ce ar trebui sa fie suficiente pentru urmatoarele 2 sau 3 luni.

HB3

“Copiii care nu au putut fi vaccinati in aceasta perioada, vor putea fi recuperati, intrucat vaccinul se face pana la varsta de 3 ani.” (Marinela Popa – DSP Dambovita)

Inainte de aceasta criza nationala, in judetul Dambovita nu au mai fost inregistrate probleme in ceea ce priveste stocul de vaccinuri.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">