23/04/2021

PSD Dâmbovița – ce planuri are noua conducere

Astazi, la sediul PSD Dâmbovița a avut loc prima conferință de presă după alegerea unei noi conduceri în cadrul Conferinței Extraordinare din 19 ianuarie 2020. Corneliu Ștefan, președinte, Titus Corlățean, președinte executiv și Daniel Cristian Stan, secretar general, vor fi de acum liderii Organizației social democrate din Dâmbovița.

Din echipa de conducere fac parte și cei 17 vicepreședinți nou aleși: Ana Constantin Emilian, Bănică Ionuț, Dincă Georgeta, Dinu Constantin, Holban Carmen, Istrate Mihai, Lăscaie Ionuț, Manole Alin, Pavel Ion, Popa Radu Mihai, Rădulescu Cătălin, Sandu Gabriel Dănuț, Săvoiu Ionuț, Soare Dorinel, Stroe Constantin, Țachianu Marian și Vasilescu Liviu.

” Am demonstrat că suntem o Organizație vie, care își dorește o schimbare și în primul rând și-a dorit o echipă puternică pentru a se lupta la alegerile locale și parlamentare.” a spus Corneliu Ștefan.

De astăzi vom începe reorganizarea PSD Dâmbovița. La ora 17.00 va avea loc prima ședință de BPJ unde au fost invitați toți primarii PSD, și cred că este un gest de demnitate, un gest de recunoștință față de primarii noștri. Se vor aronda vicepreședinții pe zone din județul Dâmbovița, vom avea discuții privind Organizațiile specializate din cadrul PSD și se va face o analiză asupra Consiliului Județean Dâmbovița, pe care o va prezenta președintele Alexandru Oprea. Tot de astăzi s-a intrat oficial în campanie electorală.” a mai precizat Corneliu Ștefan.

Tot în cadrul alegerilor interne, a fost adoptată o rezoluție prin care s-a fost votat în unanimitate de voturi, la propunerea lui Corneliu Ștefan, ca senatorul Titus Corlățean să candideze pentru o funcție de conducere la nivel național, în cadrul Congresului Extraordinar al PSD care va avea loc la sfârșitul lunii februarie.

La rândul său, senatorul Titus Corlățean a spus că relansarea PSD era un moment necesar și că în condițiile actualei guvernări Iohannis- PNL- Orban, pe care o consideră una ”profund greșită”, PSD trebuie să vină cu o alternativă și să câștige alegerile locale și parlamentare:

”Vom avea mereu elemente de critică aspră și de atac la adresa actualei guvernări. Se generează riscuri de țară foarte serioase. Ieri a fost anunțată o decizie a Guvernului de a se face un nou împrumut de 3 miliarde de euro, cu o scadență pe 12 ani. Acest împrumut este la o rată de dobândă dublă față de creditele pe care Grecia le-a luat în această perioadă de timp. În total, în mai puțin de 3 luni, guvernarea PNL a împrumutat 8,5 miliarde de euro, undeva spre 40 de miliarde de lei noi. Mai mult decât dublu decât media împrumuturilor din perioada PSD. Este foarte grav că acești bani nu se regăsesc în nicio direcție importantă pentru România. Nu veți vedea banii direcționați nici către investițiile publice, cele mari de infrastructură (autostrăzi), nici în proiecte la nivel local, și nici în creșteri de venituri. Sunt bani unde nu s-au dat explicatii publice și sunt sume uriașe.”

Titus Corlățean a mai spus și că datoria publică a crescut la 37,5% față de 35%, procent atins de PSD și că în acest fel se pune în pericol și ratingul de țară – costul viitoarelor credite. „Ministrul Câțu are declarații profund iresponsabile. A primit aviz negativ înainte de a fi ministru.

„Bani puțini și pentru Centura Bacău, pentru Autostrada Moldovei se alocă anul acesta doar 25% din suma dată anul trecut, la Autostrada Sebeș- Turda 30%, la drumul Expres Craiova- Pitești doar 96 de milioane din 2 miliarde, cât a fost alocat anul trecut; la Podul de la Brăila, mai puțin de 20% față de anul trecut; la Autostrada Nordului nu s-a mai dat nimic iar la Autostrada Unirii s-a renunțat cu totul; proiectul de parteneriat public-privat pentru Autostrada Comarnic-Brașov a fost anulat, la fel și Autostrada Târgu-Neamț-Iași-Ungheni.” a precizat senatorul.

Un alt subiect abordat a fost cel legat de prefectul județului Dâmbovița.

„Am luat act cu profundă îngrijorare privind declarația de ieri a prefectului județului Dâmbovița, domnul Popa Aurelian, care a ordonat reprezentanților ISU să termine cu avertismentele și să aplice direct sancțiuni, adică amenzi contravenționale, pentru primarii care nu s-au prezentat la acest bilanț al ISU. Transmit domnului prefect, că primarii, la ora 9, au fost în sediul CJD pentru o consultare privind bugetul pe anul 2020 și care este stipulată în legea bugetului, aprobată de Guvernul PNL, pe care dânsul îl reprezintă în județul nostru. Nu vom fi niciodată de acord cu aplicarea unui asemenea mecanism de constrângere. Nu salvăm economia cu aceste măsuri, ba din contră, îî aducem pe antreprenori, pe primari, pe micii întreprinzători în sapă de lemn. Nu se aduce bunăstare cu astfel de măsuri, iar noi ne vom opune.” a menționat președintele PSD Dâmbovița.

Daniel Cristian Stan a precizat, tot pe marginea acestei discuții, faptul că:

”Primarii nu sunt subordonați prefectului, vă spune un primar. Și dacă îmi arătați un singur articol de lege din Codul Administrativ care mă obligă pe mine ca primar sa fiu acolo unde îmi cere prefectul, eu vă cred. Dar dacă nu, ați depășit limita legală. Nu sunteți nici agent constatator, ca să faceți individualizarea sancțiunii contravenționale. Poate cel mai bine era să spuneți ca ISU să se axeze pe prevenire, să dea îndrumări legate de prevenirea și stingerea incendiilor.”

Conferința integrală poate fi urmărită pe secțiunea YOUTUBE OFICIAL MEDIA

Distribuie acest articol Oficial Media
Share