28/10/2020

PSD Dâmbovița susține dezvoltarea comunei Lungulețu. Fabrică de amidon și centru de colectare a legumelor

Echipa PSD Dâmbovița s-a deplasat astăzi în teritoriu, în localitatea Lungulețu, acolo unde a avut loc lansarea oficială a candidatului social-democrat, Ionuț Lăscaie, la funcția de primar al localității, dar și prezentarea unei investiții în parteneriat cu oameni de afaceri chinezi, care vor să dezvolte o fabrică de amidon și un centru de colectare, sortare și ambalare legume.

Au fost prezenți deputatul Corneliu Ștefan, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, senatorul Titus Corlățean – vicepreședinte al Senatului, deputat Carmen Holban, vicepreședinte și fost deputat – Radu Popa, Corneliu Vișoianu – candidat PSD la funcția de consilier județean și vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie România-China, Mihai Istrate- vicepreședinte PSD și candidat la funcția de consilier județean, alături de candidații pentru funcția de consilier local și producătorii locali din comuna Lungulețu.

Întâlnirea a debutat cu o vizită în Piața de Legume Lungulețu, unde producătorii locali au fost informați cu privire la proiectul care urmează să fie implementat în regiune, dar și pentru a li se arăta susținerea din partea PSD Dâmbovița, cu privire la activitățile agricole pe care aceștia le dezvoltă.

Ionuț Lăscaie, candidat PSD la funcția de primar al comunei Lungulețu:

”Mulțumesc fermierilor care și-au făcut timp să fie alături de noi astăzi.  În comuna noastră se vor face lucruri minunate doar cu ajutorul celor prezenți aici, colegii mei din PSD Dâmbovița. Avem nevoie de aceste investiții, este singura salvare a localității Lungulețu, de aceea ne-am unit astăzi ca să construim împreună viitorul copiilor noștri. Bazinul nostru de sud are mare nevoie, pentru că din aceste activități trăim. Vă mulțumim că ne dați o șansă în realizarea acestor lucruri.”

Ion Vlad, primarul în funcție:

”Ne bucurăm că PSD Dâmbovița a intervenit să scăpăm de supraproducția de cartof și să avem în zonă și alte produse care pot fi preluate printr-un depozit. Mulțumim pentru ajutor. Fabrica de amidon va prelua supraproducția de cartofi din județul nostru. Avem terenuri, avem dotare, dar nu avem desfacere la cartofi. Iar acea parte care nu se va vinde la prețuri rezonabile pentru producători, va fi preluată de fabrica de amidon. Rugămintea mea este ca producătorii să se organizeze în cooperative agricole de producție, că să poată negocia și preluarea motorinei și a îngrășămintelor, dar să și vândă la supermarket și la depozit, produsele. Este păcat să se muncească fără să ai niciun rezultat.”

Corneliu Ștefan, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița:

”Este o zi importantă pentru zona de sud a județului. De 10 ani se tot vorbește de un depozit pentru prelucrare și sortare a legumelor, dar nici până azi nu îl avem. Și ne referim la toate localitățile din regiune, Slobozia Moară, Poiana, Odobești, Brezoaele, sau Băleni. Este necesar să găsim terenul necesar pentru a amplasa depozitul. Vrem să reabilităm și infrastructura rutieră și vă reamintesc că în orașul Titu, la 10 km de Lungulețu, avem și o cale ferată pentru a transporta produsele din zona. Vrem să inițiem și un proiect de lege prin care să extindem proiectul Rabla pentru tractoare și utilaje agricole, foarte important pentru această zonă, pentru a înnoi parcul auto. Aveți sprijinul meu și doar prin colaborarea cu autoritatea locală și Consiliul Județean Dâmbovița vom putea rezolva toate problemele. Cu siguranță Ionuț Lăscaie va implementa aceste proiecte, împreuna cu viitoarea conducere a CJD. Vă mulțumim pentru încrederea pe care ne-o acordați.”

Corneliu Vișoianu, candidat PSD la funcția de consilier județean și vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie România-China:

”Sunt onorat să fac parte din echipa domnului Corneliu Ștefan. Nu am să vă fac promisiuni. Am început demersurile necesare pentru a transmite partenerilor noștri din China oferta cu privire la ceea ce se poate construi aici – centru de colectare și fabrica de amidon. Trebuie făcute studii și sper ca în scurtă vreme să venim cu soluții. Sunt necesare două condiții: asocierea producătorilor, pentru că va trebui să avem o evaluare clară a producției de aici, pentru a ști care este tipul și dimensiunea fabricii care urmează să fie proiectată, și a doua este legată de desfacere și asta va sta în sarcina noastră, pentru a putea găsi posibilitățile de desfacere a produselor finite. Sunt peste 100 de produse din amidon care pot fi livrate pe piață. Există cerere, atât la noi, cât și la exterior, chiar și în China.”

Titus Corlățean, senator și vicepreședinte al Senatului:

„Suntem într-o perioadă importantă pentru că vom decide cine va conduce pentru următorii 4 ani destinele unităților administrativ teritoriale, dar și o perioadă în care se definesc proiectele, țintele. Comuna Lungulețu este un producător important, nu doar al județului Dâmbovița, ci pentru întreaga regiune. Ce vrem să facem aici este pentru binele tuturor. Proiectul care a fost menționat poate fi unul pilot, iar apoi poate fi multiplicat dacă este unul de succes. Camera de Comerț româno-chineză este foarte activă și are investitori cu bani, cu buget. Iar unde există capital, poate fi o investiție de succes. Dar se poate face doar cu jocul în echipă. Cu implicarea Consiliului Județean Dâmbovița, a primarului și consilierilor, asocieri cu comunele din zonă.

Avem toate condițiile ca acest proiect să devină realitate. Acum se fac evaluări, pentru a se vedea care este potențialul. În România există doar o singură fabrică de amidon, ceea ce înseamnă că piața românească are nevoie. Este nevoie de implicare politică și o bună organizare. Este un obiectiv esențial pe care vrem să-l punem în practică în viitorul mandat. Noi acordăm tot sprijinul să putem realiza această investiție. Doresc succes și domnului Lăscaie pentru candidatură, consilierilor prezenți și viitori. Rugămintea este să fiți alături de noi pentru a duce la bun sfârșit aceste obiective.”

Material realizat la comanda PSD Dambovita; CMF: 21200019
Distribuie acest articol Oficial Media
Share