Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

PSD i-a retras sprijinul politic lui Sorin Grindeanu! Miniștrii au demisionat în masă

Comitetul Executiv al PSD a decis, miercuri, să-i retragă sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. În urma acestei hotărâri, luată în unanimitate, miniștrii au demisionat în masă. Totodată, social-democrații au decis excluderea din PSD a celor care, la cererea lui Grindeanu, vor accepta să facă parte dintr-un posibil viitor Cabinet al său.

68 dintre social-democrați au votat în favoarea excluderii! În urma deciziei de retragere a sprijinului politic, membrii Executivului au demisionat în masă. 

Totodată, membrii CExN au votat în tot unanimitate pentru excluderea din PSD a celor care, la cererea lui Grindeanu, vor accepta să facă parte dintr-un potențial viitor Cabinet al său.

UPDATE 20.53. Premierul Sorin Grindeanu a părăsit ședința PSD. Acesta a refuzat sa facă declarații. A spus că va face declarații de la Guvern adăugând: ”Nu a existat niciun vot. Aștept decizia patidului la Guvern”.

Update 16.15 Liviu Dragnea a venit la ședință la 16.03, spunând, în fața presei: Mie nu mi-a fost ușor să discut public despre această problemă. Eu nu am cerut demisia nimănui. Nici premierului, nici miniștrilor.

„Avem un CEx unde se va analiza un raport de evaluare la care s-a lucrat o perioadă. Va fi în special o analiză a cifrelor, a stadiului de implementare a acestui program de guvernare. Nu este un Comitet Executiv Național făcut pentru cineva sau făcut împotriva cuiva. Deciziile care se vor lua la CEx se vor lua democratic și vor fi făcute publice”, a precizat Dragnea, înaintea reuniunii.

El a mai spus că întârzierile înregistrate în aplicarea programului de guvernare trebuie făcute publice întrucât guvernarea trebuie să fie transparentă.

„Eu le-am spus colegilor mei că acest raport de evaluare va fi făcut public. Sunt unii colegi care de bună credință mi-au spus că poate nu e bine să facem asta, dar îmi asum, pentru că noi nu trebuie să guvernăm pe ascuns, guvernăm pentru oameni. Trebuie să fie o guvernare total transparentă. Întârzierile de astăzi trebuie să fie știute de toată lumea și trebuie să propunem ulterior acestui CEx care sunt măsurile pentru a recupera rapid aceste întârzieri, pentru a face modificările necesare care vor reieși în urma acestei discuții în Comitetul Executiv Național”, a adăugat liderul social-democraților.

Citeste mai multe pe realitatea.net

Distribuie acest articol Oficial Media
Share