Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Publicatia Charlie Hebdo: “Totul este iertat”

charlie
Coperta Charlie Hebdo din 14 ianuarie 2015

La numai o saptamana de la atentatul terorist din 7 ianuarie a.c., care a curmat viata a 12 oameni in capitala Frantei, printre care 5 membrii ai revistei de satira – Charlie Hebdo – publicatia reinvie din propria cenusa cu un tiraj impresionanat de peste 3 milioane de exemplare epuizate inca de la primele ore ale dimenetii.

Publicatia franceza a revenit de ieri pe piata prin eforturile celor ramasi in viata in redactia Charlie Hebdo. Prima pagina a editiei din 14 ianuarie il infatiseaza pe profetul Mohammed purtand in maini mesajul de rasunet “Je suis Charlie” (Eu sunt Charlie), iar deasupra titlul, foarte sugestiv si impaciuitor “Tout est pardonne” (Totul este iertat). Aceasta caricatura realizata de unul din putinii caricaturisiti ramasi in viata – Luz – a fost explicata de acesta ieri, in urma unui interviu emotionant, prin care povesteste printre lacrimi de momentul in care a realizat ca este in viata in acea zi fatidica pentru simplul fapt ca s-a trezit prea tarziu si nu a mai ajuns la timp in redactia ziarului.

Mesajul sau este un indemn la iertare si la uniune intre oameni, intre jurnalisti, intre religii. Tirajul revistei de satira era de 60.000 exemplare intr-o zi normala, iar ieri peste 3 milioane de exemplare s-au epuizat in doar cateva momente. Exista in prezent peste 1 milion de cereri de republicare a aceluiasi numar din 14 ianuarie.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share