In fiecare ianuarie, olandezii de pretutindeni dau startul sezonului lalelelor. In acest an, pe 17 ianuarie, piata Dam din centrul Amsterdam-ului va fi gazda unei gradini imense, din care fiecare trecator va avea posibilitatea sa-si culeaga lalelele preferate.
Ziua nationala a lalelei, floarea simbol a Olandei, se va sarbatori in aceasta sambata, moment in care peste 10.000 de oameni, localnici sau turisti isi vor putea culege, fara nicio taxa de participare, lalele de diferite soiuri si culori dintre cele peste 200.000 de lalele disponibile in piata deja amenajata pentru ei.

In fiecare an, din ianuarie pana in aprilie, peste 1.7 miliarde de lalele ajung in casele oamenilor de pe intreg mapamondul, in urma vanzarilor din piete, in urma licitatiilor sau a exporturilor masive. Laleaua este de ani buni o marca inregistrata a Regatului Olandei, fiind pretuita atat pentru naturaletea si simplitatea ei, cat si pentru importantele beneficii pe care le are pentru sanatate. Unele lalele si-au dovedit importanta pentru sanatate, prin soiurile comestibile, folosite in diferite combinatii medicamentoase. Unele lalele sunt de nepretuit, sunt atat de rare si de scumpe, incat se intalnesc numai in spatii inchise si se vand numai in cadrul licitatiilor.
Lalelele gratuite culese in fiecare luna ianuarie din Piata Dam pot fi apoi replantate, deoarece cultivatorii permit vizitatorilor sa-si culeaga lalelel favorite cu tot cu bulb. In acest an se vor organiza expozitii si diverse promotii pe tot cuprinsul Olandei, pentru a sarnatori una dintre cele mai frumoase si mai vechi soiuri de flori din lume.

Mai multe informatii aici: http://www.holland.com/us/tourism/article/national-tulip-day-1.htm si http://www.iamsterdam.com/en/visiting/whats-on/festivals/overview-cultural-festivals/national-tulip-day
Oana Stiff
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Asociația SonoArt aduce în orașul Târgoviște formația camerală ViolinCello
„Poezia este copilul care rămâne în sufletul adolescentului, al omului matur și al bătrânilor, peste durere, dezamăgire și suferință”
PRIMUL STANDARD VOLUNTAR INTEGRAT PENTRU COMPLEXELE BALNEARE DIN ROMÂNIA