Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Putin spune “NU” limbajului obscen prin lege

Vladimir Putin interzice, incepand cu 1 iulie, utilizarea injuraturilor in productiile media, printr-o lege care aduce aminte de severitatea perioadei sovietice.

Presedintele rus Vladimir Putin a semnat legea pentru interzicerea utilizarii limbajului licentios in filme, productii TV, teatre si media.

Acolo unde se va pune problema disputelor nascute din diferenta de opinie, o comisie de experti va fi alcatuita pentru a stabili cuvintele care pot trece drept licentioase.

In afara productiilor media, legea va acoperi inclusiv cuvantul scris, iar cartilor cu continut licentios li se vor tipari avertismente pe coperta.

Aducand cu sine aerul perioadei sovietice, cand Partidul Comunist cerea artistilor si scriitorilor sa evite tendintele decadente ale vestului si sa isi respecte valorile traditionale, legea in cauza  va intra in vigoare la data de 1 iulie.

In cazul in care producatorii video sau ai altor creatii  audiovizuale vor incerca sa se sustraga legii, acestia risca retragerea licentei de emitere.

Organizatiile care vor incalca legea devin astfel pasibile de amenzi de pana la 50 000 de ruble (4473.47 RON ), in timp ce, in cazul indivizilor, amenda poate urca pana la 2 500 de ruble ( 221.25 RON) .

Inca nu este clar daca interzicerea injuraturilor in media se va extinde pana la utilizatorii rusi ai retelelor de socializare social media precum Facebook sau Twitter.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">