Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Recuperarea prejudiciilor cauzate prin infracțiuni este esențială pentru orice stat de drept

Dumitru Lupescu, deputat USR susține că recuperarea prejudiciilor cauzate prin infracțiuni este esențială pentru orice stat de drept și pentru o Justiție completă, înfăptuită până la capăt.
„Astăzi am semnat pentru susținerea uneia dintre prioritățile legislative ale USR și anume transpunerea integrală și corectă în legislația românească a Directivei europene privind confiscarea extinsă.
Prevederile Directivei trebuiau transpuse până în octombrie 2015, dar PSD și aliații săi nu au avut interesul să o facă.
De ce?”
„Pentru că ar fi pus în pericol multe dintre averile dobândite în ultimii ani prin comiterea de infracțiuni. Așa că au avut grijă să lase șchioapă legislația românească, chiar dacă, din cauza aceasta, CE a declanșat procedura de infringement, iar România riscă sancțiuni ce pot ajunge și la 115.000 de euro pentru fiecare zi de întârziere.
Proiectul USR propune modificarea Codurilor penale astfel încât să fie permisă confiscarea extinsă în mai multe situații decât acum, iar cei care comit infracțiuni să răspundă și să își piardă averile dobândite ilicit.
Detalii despre proiectul USR:
Distribuie acest articol Oficial Media
Share